vinyòvol

“Es torna a plantejar la idea de fer la DO Mallorca”

Antoni Bennàsser i Roig · president de la DO Pla i Llevant

Amb esperit de bàrman

El vi és per gaudir, per passar gust i fer volar coloms, no és únicament per a aquells moments màgics d’estricta cerimònia amb copes i acompanyants de luxe

La felicitat de l’escursac

La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia ha inclòs en la categoria de varietats de raïm de vinificació a les Illes Balears el raïm negre escursac

Vinyes verdes vora el mar

“L’èxit de l’enoturisme encara ha d’arribar”

Entrevista a la biòloga Marga Amat Massanet 

‘Deep dive on Mallorca’

Quan un repassa els 66 vins tastats de 12 cellers de casa nostra, observa que les puntuacions més baixes són per als vins que duen un fort percentatge de varietats foranes

Juren per la santa tassa

Una recomanació per afrontar aquestes eleccions estatals 

Aprendre a conviure

Fullejar entre glop i glop

Pedra que crema

Ramon Alabern i Montis: “Les nostres varietats són molt bones, però els fan falta les espècies”

Entrevista a un dels principals protagonistes del gran canvi en la vitivinicultura de Mallorca

El present és dels valents

El suau descens cap a l’oblit

El palo que dansa amb les bombolles

De presentacions a presentacions

De guardar vi a peça del decorat mallorquí

Què se n’ha fet, de les malalties del vi?

Dins el vi podem trobar trilions i trilions de microorganismes disposats a desenvolupar-se

El trencament de les bombolles

La denominació Cava va néixer arran del conflicte amb França per la utilització de la paraula 'xampany'

Lluís Valenciano: “El vi és una llaminadura”

Valenciano és un jove actor binissalemer que s’adonà d’aquesta magnífica combinació de vi i teatre fent peces de microteatre a la festa del Vermar

Tendència a augmentar l’entropia

Un clàssic d’aquestes dates és parlar d’aquelles tendències i novetats que podrem trobar al llarg de l’any

Por de no morir d’èxit

Potents, concentrats i alhora delicats

En ple diumenge i a les portes de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any ja deveu tenir les matèries primeres comprades per preparar dinars i sopars

Imaginem unes illes ecològiques

El cultiu ecològic ja no és una dèria de quatre bojos hippies ecologistes hiperventilats, sinó que continua expandint-se de manera lenta però sense parar

S’acosta l’hivern

Novells de Santa Maria

La XVI Festa del vi novell de Santa Maria del Camí ja ha acabat, però els vins es mantenen a l’espera de ser comprats

La baula que no es trenca

"La vinya no anava tan bona com ara perquè segons quin temps, com l'hora de segar, deixàvem les vinyes per fer l'altra feina fins a l'hora de veremar", recorda el vinyòvol Macià Capó

Renaixença del més jove i del més vell

Aquesta setmana tornarem a gaudir d’una de les festes al voltant del vi més singulars i especials que se celebren a l’illa de Mallorca

Ruth Troyano Puig: “Vivim una revolució enològica”

La periodista enguany ha rebut el Premi al Mèrit Periodístic per part de l’Associació Catalana d’Enòlegs

Els més sortats del món

La tensió corporal i mental es relaxa quan visites un celler amic i t’obren els espínjols dels dipòsits i els taps de les botes

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Següent >