vinyòvol

Toni Campomar i Cifre: “El vi més bo és el que agrada”

Toni Campomar i Cifre fa 12 anys que és al capdavant del programa El món del vi de Ràdio Pollença

La verema és una festa

De most a vi

Vi recomanat Premsal Castaño 2017 Celler Selva Vins (Selva)

La verema de James i Michael

El primer veremador major fou el periodista i escriptor felanitxer Andreu Manresa

“El camp està totalment deshumanitzat”

Bartomeu Pastor Sureda desmunta el mite de la fil·loxera

Vins divertits

Els escumosos, molt associats a la bauxa i l’alegria, són una festa per als sentits

Els protagonistes d’enguany

Els responsables que tinguem uns bons fruits són els pagesos i els vinyòvols

La pagesofòbia

L’omnipresència del turisme ha fet oblidar la realitat de la pagesia i el sector primari

Neix un digital sobre els vins de les Balears

Vi recomanat: Turó de les Abelles 2015, Finca Viladallops (massís del Garraf)

Tresors que surten del canterano

Fer de la necessitat virtut

Ja ha arribat l’estiu, època de vacances, de viatges, de festes, d’amors fugaços, de revetlles, de diversió, de menjar i beure a l’aire lliure

Hem de subvencionar els empelts?

Es beuran la botella?

Terra de contrasts

El vi recomanat: Binitord Blanc 2017 Celler Binitord (Ciutadella)

Connexió callet i mantonegro

El mantonegro és fill d'un tipus de callet anomenat callet negrella

Josep Maria Natta i March: “Fer herbes casolanes és potenciar la nostra cultura”

Tècnic d’Herbes Túnel i doctor en ciències químiques

Dones del vi

Dels grocs als grisos

El vi blanc és sovint més aviat groguenc, i no blanc

L’evolució del vi de les Illes Balears

Aquesta setmana la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha publicat les darreres dades oficials sobre el sector vitivinícola de les Illes Balears

Pedro Balda Manzanos: “Ben aviat s’autoritzaran callet negrella, esperó de gall i mancés de tibus”

Encara que sembli estrany, una de les persones que coneix millor les varietats minoritàries de les Illes Balears és un “riojano de pura cepa”

Les 10 varietats mundials

Es calcula que tenim unes 6.000 varietats diferents de 'vitis vinifera'

Mirant la lluna

Cada vegada hi ha més enòlegs, vinyòvols i pagesos en general que fullegen i llegeixen detingudament els diferents calendaris lunars que es poden trobar al mercat

Ull mira tall

Principi de març, al camp hi ha un tragí d’homes, dones i tractors preparant les vinyes i el terreny per quan la primavera arribi i les plantes brotin

Inici de les presentacions de vins

Començar per allò que ens uneix

La mínima intervenció

La garnatxa i les Balears

És una varietat molt estimada i versàtil

Relats sorgits del laboratori

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | Següent >