vinyòvol

Lluís Valenciano: “El vi és una llaminadura”

Valenciano és un jove actor binissalemer que s’adonà d’aquesta magnífica combinació de vi i teatre fent peces de microteatre a la festa del Vermar

Tendència a augmentar l’entropia

Un clàssic d’aquestes dates és parlar d’aquelles tendències i novetats que podrem trobar al llarg de l’any

Por de no morir d’èxit

Potents, concentrats i alhora delicats

En ple diumenge i a les portes de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any ja deveu tenir les matèries primeres comprades per preparar dinars i sopars

Imaginem unes illes ecològiques

El cultiu ecològic ja no és una dèria de quatre bojos hippies ecologistes hiperventilats, sinó que continua expandint-se de manera lenta però sense parar

S’acosta l’hivern

Novells de Santa Maria

La XVI Festa del vi novell de Santa Maria del Camí ja ha acabat, però els vins es mantenen a l’espera de ser comprats

La baula que no es trenca

"La vinya no anava tan bona com ara perquè segons quin temps, com l'hora de segar, deixàvem les vinyes per fer l'altra feina fins a l'hora de veremar", recorda el vinyòvol Macià Capó

Renaixença del més jove i del més vell

Aquesta setmana tornarem a gaudir d’una de les festes al voltant del vi més singulars i especials que se celebren a l’illa de Mallorca

Ruth Troyano Puig: “Vivim una revolució enològica”

La periodista enguany ha rebut el Premi al Mèrit Periodístic per part de l’Associació Catalana d’Enòlegs

Els més sortats del món

La tensió corporal i mental es relaxa quan visites un celler amic i t’obren els espínjols dels dipòsits i els taps de les botes

Novembre enològic a Manacor

Vi recomanat: Chardonnay 2017 Celler Pere Seda (Manacor)

Carreteres de vins

Més conegudes com a 'Wine road', fonamentalment per l'èxit que tenen a la zona de Califòrnia, fa anys que es coneix el seu potencial econòmic

10 milions de sacs de sucre

La setmana passada feia cinc cèntims de com s’havia desenvolupat la verema i també m’atrevia a pronosticar, sense tirar les cartes del tarot però amb algunes dades ben contrastades

Contents després d’una complicada verema

Veremadora aparcada, estisores untades dins el calaix i les canastres, juntament amb els poals, ben nets i amagats fins l’any que ve

Toni Campomar i Cifre: “El vi més bo és el que agrada”

Toni Campomar i Cifre fa 12 anys que és al capdavant del programa El món del vi de Ràdio Pollença

La verema és una festa

El calop blanc, a punt per sortir

De most a vi

Vi recomanat Premsal Castaño 2017 Celler Selva Vins (Selva)

La verema de James i Michael

El primer veremador major fou el periodista i escriptor felanitxer Andreu Manresa

“El camp està totalment deshumanitzat”

Bartomeu Pastor Sureda desmunta el mite de la fil·loxera

Vins divertits

Els escumosos, molt associats a la bauxa i l’alegria, són una festa per als sentits

Els protagonistes d’enguany

Els responsables que tinguem uns bons fruits són els pagesos i els vinyòvols

La pagesofòbia

L’omnipresència del turisme ha fet oblidar la realitat de la pagesia i el sector primari

Neix un digital sobre els vins de les Balears

Vi recomanat: Turó de les Abelles 2015, Finca Viladallops (massís del Garraf)

Tresors que surten del canterano

Fer de la necessitat virtut

Ja ha arribat l’estiu, època de vacances, de viatges, de festes, d’amors fugaços, de revetlles, de diversió, de menjar i beure a l’aire lliure

Hem de subvencionar els empelts?

Es beuran la botella?

Terra de contrasts

El vi recomanat: Binitord Blanc 2017 Celler Binitord (Ciutadella)

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | Següent >