Copa Amèrica
Esports 24/06/2015

L'amfitrió, Xile, rep el campió, l'Uruguai, amb un Bravo en forma

Xile i l'Uruguai buscaran aquest dijous (1.30 h) la primera plaça de les semifinals de la Copa Amèrica en un duel on els locals buscaran deixar enrere l'escàndol d'Arturo Vidal

Roger Requena
2 min
Bravo, en acció contra Iran amb la selecció xilena

BarcelonaLes seleccions de Xile i de l'Uruguai lluitaran la matinada d'aquest dimecres (1.30 h, Canal+ Liga) per la primera de les places per a les semifinals de la Copa Amèrica que s'està disputant a Xile. Els amfitrions intentaran oblidar la polèmica que ha generat aquesta setmana l'accident d'Arturo Vidal amb una victòria que els permeti seguir la recerca d'un títol que mai han aconseguit. El seu màxim registre, fins ara, han estat les finals de les edicions de 1979 i 1987.

Al seu favor comptaran amb el factor públic, ja que tindran a l'Estadio Nacional de Santiago de Xile, la capital del país, el suport de gairebé 48.000 espectadors. A més, l'equip que entrena César Sampaoli compta amb una de les generacions més brillants del futbol xilè. Claudio Bravo només ha encaixat tres gols en tres partits, i el potencial ofensiu d'homes com Alexis Sánchez, Arturo Vidal, Valivia, Aránguiz o Vargas, que han situat 'la roja' com l'equip més golejador en el que va de torneig (10 gols en tres partits).

Bravo, a l'onze ideal

Claudio Bravo ha estat escollit per l'organització com el millor porter en la fase de grups. Malgrat la sòlida defensa xilena, el blaugrana ha estat providencial quan se l'ha exigit, especialment en el partit contra Equador, quan el capità xilè es va erigir com una de les figures més destacades del duel. Els xilens Medel, Vidal i Aránguiz també es troben en l'onze ideal de la fase de grups.

Davant, Xile es toparà amb el el factor història i amb el vigent campió. Els xilens no han superat cap fase eliminatòria de la Copa Amèrica des de la darrera edició que van organitzar, el 1991, quan van finalitzar tercers. A més, l'Uruguai, que només ha anotat dos gols, voldrà defensar la corona amb una de les defenses més sòlides del torneig: només dos gols en contra, tots dos de cap.

"A banda de que no hi ha favorits, perquè en una final sempre és 50% i 50%, la responsabilitat i la pressió la té Xile, que és local", va explicar el defensa uruguaià de l'Atlético de Madrid Diego Godín, desmarcant-se de qualsevol paper de favorit. "M'agrada, cada cop que juguem contra l'amfitrió el deixem fora", va assenyalar un atrevit Arévalo Ríos.

Totes dues seleccions arriben amb estats d'ànim diferents, però marcades per incidents que en poden afectar la concentració d'alguns dels seus integrants. A Xile ja semblen haver oblidat l'accident de Vidal, que conduïa begut, mentre que l'atenció els darrers dies en la concentració de l'Uruguai ha estat el pare de Cavani, detingut a Salto (l'Uruguai) per protagonitzar un accident de trànsit on va morir un motorista. El pare del jugador, però, en va sortir il·lès.

stats