Waterpolo
Esports 01/04/2023

L'Astralpool Sabadell triomfa en el zenit europeu del waterpolo català

Les vallesanes derroten 8-9 l'Assolim Mataró i aconsegueixen la seva sisena Champions

ARA
Les jugadores del CN Sabadell, amb la Champions de waterpolo

BarcelonaSempre hi ha una segona oportunitat. Una opció per canviar el passat. Per al waterpolo català, això es tradueix en fer història. De mal record és la final four a Kírixi (Rússia) l'any 2017. El Mataró i el Sabadell buscaven un bitllet per a la que podia ser la primera final catalana del waterpolo femení. En aquella ocasió, les locals van guanyar les mataronines, mentre que l'Olympiacos va superar les vallesanes. S'enfrontarien pel tercer i quart lloc (7-5 per al Sabadell), però ja no era el mateix.

Han passat sis temporades i les mateixes peces han tornat a ser al tauler. En aquest cas, sense russes ni gregues, eliminades les últimes pel Mataró a quarts de final. Els dos clubs catalans han lluitat i han aconseguit ser a la gran final que s'ha disputat a Can Llong, a Sabadell. Un partit ajustadíssim que s'ha resolt per la mínima a favor de les amfitriones (8-9). Les vallesanes mantenen així un currículum impecable, sempre que han disputat la final four europea a casa: sempre han guanyat el títol. Amb la d'aquest dissabte, ja sumen sis Champions (2011, 2013, 2014, 2016, 2019 i 2023) i s'acosten a l'Orizzonte de Catània, el més premiat amb vuit i que va derrotar a semifinals.

Era la primera vegada que el Mataró arribava a la gran final, i també era el primer cop que dos equips del mateix país s'enfrontaven en el partit per al títol femení. Un duel que ha tingut dos noms propis, la golejadora Judith Forca i la portera Laura Ester. Aquesta última, amb una aturada clau a 20 segons per al final.

Anni Espar, de l'Assolim CN Mataró, durant la segona semifinal

El final ha estat ajustat, però el partit, en moltes fases, l'havia dominat amb mà de ferro el Sabadell, que ha arribat a tenir fins a quatre gols d'avantatge en dues ocasions (2-6 i 3-7). Però el Mataró, amb una remuntada espectacular, ha estat a només un gol de forçar els penals.

En els primers minuts del partit s'han imposat les defenses i el primer quart s'ha acabat amb empat (1-1). En el segon, però, el Sabadell ha posat la directa i ha arribat al descans amb una diferència de 2 a 5. L'esquerra d'or de Judith Forca, actual millor jugadora d'Europa, ha tornat a ser clau a la final amb tres gols.

Judith Forca, una de les jugadores més destacades de la final

El tercer quart ha començat amb les vallesanes marcant el ritme i mantenint l'avantatge sòlid. Fins que l'holandesa Van der Kraats ha despertat el Mataró de la letargia i ha començat el camí de la recuperació per a les jugadores que entrena Dani Ballart, que s'han situat a només un gol (7-8) a l'últim parcial. El Sabadell ha tornat a anotar i Van der Kraats ha ajustat novament el marcador a falta de dos minuts. Era el 8-9: les vallesanes fallaven el seu atac i les del Maresme podien igualar. Vivian Sevenich ho tenia fet, però ha aparegut el vol de l'ocellet de Laura Ester per barrar el pas a la pilota, evitar el gol i donar la sisena Champions al Sabadell.