FC Barcelona

Ni venent De Jong el Barça pot inscriure Raphinha i Dembélé

Traspassant el neerlandès, operació que el club voldria tancar abans de la gira, només podria inscriure Kessie, Christensen i Roberto

3 min
Frenkie de Jong

BarcelonaDia sí dia també, la cúpula esportiva del Barça es baralla per equilibrar la massa salarial del club, que els executius blaugranes voldrien xifrar en 470 milions d'euros, una xifra encara allunyada de la realitat. Mentre l'entrenador Xavi Hernández demana una plantilla competitiva i el president Joan Laporta promet competir per títols, el director de futbol Mateu Alemany i el director internacional de captació Jordi Cruyff s'enfronten al trencaclosques que suposa gestionar una plantilla heretada amb salaris desorbitats i fora de mercat. Des del club se subratlla que la situació econòmica al Barça és tan greu que malgrat que l'entitat pugui fer operacions com la de Ferran Torres el mercat hivernal passat o ara la compra de Raphinha, inscriure els nous contractes continua sent el principal maldecap.

En aquest sentit, malgrat que a l'entitat blaugrana hi ha quòrum que Frenkie de Jong és un futbolista talentós, la cúpula esportiva ja ha traslladat al jugador que vol traspassar-lo al Manchester United, disposat a pagar una quantitat superior als 80 milions d'euros entre fix i variables. L'oferta del conjunt anglès, que té pressa per incorporar el migcampista neerlandès, satisfà els interessos dels gestors del Barça, que argumenten que és una operació a la qual es veuen abocats per les urgències econòmiques. Qui té la paella pel mànec, però, és el jugador, que està content i feliç a Barcelona, i al qual no es pot obligar a marxar perquè té contracte en vigor. De moment, De Jong, que ja ha acceptat diversos diferiments del seu salari, no preveu rebaixar-se el sou. El club no s'ha plantejat encara cap acció per pressionar-lo, tot i que és conscient que el United no estarà eternament a l'espera. És per això que no es descarta la possibilitat que el neerlandès no viatgi amb l'equip a la gira dels Estats Units. Dissabte al matí Xavi donarà a conèixer la llista de convocats. La intenció de l'entitat catalana és tancar la venda com més aviat millor; fins i tot, abans de la gira.

Des del Barça s'està intentant convèncer De Jong que fer el salt al United, malgrat no disputar la Lliga de Campions, seria un bon destí per al futbolista. Per la seva banda, el conjunt de Manchester veu el neerlandès com el pal de paller del nou projecte que encapçala l'exentrenador de Frenkie a l'Ajax, Erik ten Hag. Des de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí tenen coll avall que segurament De Jong farà un molt bon curs lluny del Barça, però mantenen que és una decisió per criteris econòmics. Als despatxos nobles del Camp Nou expliquen que traspassant el neerlandès –mantenir-lo suposa un cost de 42 milions d'euros per a l'entitat– podrien incloure tres contractes nous: els dels nouvinguts Franck Kessie i Andreas Christensen, i també el de Sergi Roberto. Des del club també s'argumenta que De Jong és dels pocs futbolistes prescindibles que tenen un bon mercat. I, esportivament, expliquen que s'espera suplir la seva absència amb jugadors com Gavi i Nico. També amb nouvinguts com Kessie i, fins i tot, Pablo Torre.

Amb això, però, no n'hi haurà prou encara per inscriure ni Raphinha, fitxat del Leeds i que aquest divendres serà presentat com a blaugrana, ni tampoc el nou contracte que vincula Dembélé amb el Barça fins al 2024 i que s'ha segellat aquest mateix dijous. Venent De Jong, el club encara hauria d'alliberar al voltant de 20 milions més de massa salarial. Més sortides i rebaixes salarials, les principals opcions amb què treballa l'entitat blaugrana.

stats