Córrer per acabar l'any fent esport al costat del Pare Noel

En algunes de les curses, a banda de premiar els primers que arriben a la meta, també tenen premi les disfresses més originals

Els darrers dies de l’any es fan les populars curses atlètiques de Sant Silvestre en moltes localitats de les Illes Balears. Les distàncies que s'han de córrer van dels 5 km als 10 km, fins i tot, hi ha recorreguts perquè els més petits de la casa també hi participin  i també n'hi ha per a persones amb alguna discapacitat. Els i les participants s’aventuren a córrer encara que faci fred o calor, que nevi o que plogui, i molts ho fan amb complements típics nadalencs, com barrets de Pare Noel, barbes blanques, corones i disfresses variades. En algunes de les curses, a banda de premiar els primers que arriben a la meta, també tenen premi les disfresses més originals.Les curses de Sant Silvestre s’han fet tan populars que fins i tot han desbordat la data del sant que els dona nom i ja no es corren només el preceptiu 31 de desembre, sinó que algunes ja s’avancen al dia dels sants Innocents. Aquesta laxitud permet que molts aficionats s’engresquin a participar en més d’una cursa. Un hipotètic corredor amb ganes de plantejar-se un bon repte esportiu per acabar l’any podria apuntar-se a tres o quatre curses de Sant Silvestre i, si sap nedar, començar el 2019 amb  el primer  bany de l’any.Les curses populars cada cop són més freqüents a la nostra societat. Un hàbit de vida saludable que cada vegada és més solidari i lluita per aportar el seu granet en diferents causes. Per Nadal, aquesta solidaritat es fa encara més visible. Lluitar perquè cap infant es quedi sense joguines o recaptar aliments per als més necessitats són només algunes de les causes solidàries d'aquestes curses populars. Enguany també a favor dels damnificats per la torrentada de Sant Llorenç  des  Cardassar.

Aquestes són algunes de les curses que es disputaran el darrer dia de l'any. 

35a CURSA POPULAR SANT SILVESTRE CIUTAT D'INCA i  7a MINI SANT SILVESTRE 2018 

Amb la direcció tècnica del Club Atletisme  Pitiús , la cursa pedestre denominada Mini Sant Silvestre (escolar i familiar) començarà a les 15 hores i la cursa Sant Silvestre joves/adults a les 16.30 hores. La sortida i l'arribada: el Poliesportiu Municipal Mateu  Cañellas .

XXXIX  PUJADAA  LA CATEDRAL D'EIVISSA 

Es  corr  sobre la distància de 2.330 m, per a totes les categories amb sortida a les 16.30 hores. 

La inscripció és gratuïta, no obstant això, podeu col·laborar de manera voluntària amb la campanya 'cap nen sense joguines', de la Creu Roja, aportant una joguina nova. Tot el que hi dugueu es recollirà el mateix dia de la recollida de dorsals, dissabte, 30 de desembre.

VI SANT SILVESTRE DE CAN  PICAFORT 

La Sant  Silvestre de Can  Picafort  donarà el ' sus ' davant les oficines de la delegació de Can  Picafort  a partir de les 16 hores; s'hi correrà una distància de 7 km. Les curses menors començaran a les 15 hores. 

VII  HIDROBAL SANT SILVESTRE DE CALVIÀ

La cursa començarà a les 17 hores i s'hi correrà una distància de  6,7  km. La sortida i arribada tindran lloc a la pista d'atletisme de  Magaluf .

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF