SUPERCOPA
Esports 11/08/2015

Tbilissi ja vesteix de blaugrana gràcies a aficionats del Barça de diferents continents

Josep Maria Bartomeu va parlar amb Michel Platini de la sanció per les estelades durant el sopar de dilluns

Toni Padilla
2 min
L'estadi Boris Paitxadze Dinamo Arena de Tbilissi / TONI PADILLA

Tbilissi (enviat especial)Un cambrer amb una samarreta de Messi, falsa, s'acosta a una taula d'aficionats del Sevilla. I aquests el burxen afirmant que el Sevilla guanyarà 1-0. Tbilissi ja viu la Supercopa i la ciutat gairebé està descontrolada. Tots els hotels s'han omplert i molts aficionats han trobat la seva habitació plena. I s'han quedat al carrer. Molts aficionats del Sevilla i el Barça ja s'han deixat sentir per la ciutat, però la major part d'aficionats són seguidors del Barça de països propers, com Armènia, Turquia o Rússia. Altres han arribat des d'Egipte, l'Aràbia Saudita, Qatar o el Turkemistan. Tres continents tenyits de blaugrana.

Tbilissi viu el partit més especial en anys a Geòrgia, sense clubs georgians. El govern s'ha gastat milions per reformar l'estadi del Dinamo, molt cèntric, i els colors del Barça i el Sevilla apareixen per tot arreu. També al terra dels carrers o els bars. "És molt especial, tots anem amb el Barça. Podrem veure Messi", diu un noi que ha conduït tres hores, des de Batumi. Un grup d'aficionats del Barça han arribat des de l'Iraq, per exemple. El Barça goleja, malgrat que hi ha més andalusos que catalans.

L'arribada va ser bastant caòtica, amb molts retards, en part, per les mesures de seguretat a l'aeroport d'Istanbul, on es van viure atemptats. Molts vols van arribar amb tres hores de retard o més. Però els aficionats ho van viure amb bon humor abans de començar les negociacions amb els taxistes locals, que no parlen anglès i no coneixen els taxímetres.

Reunió amb la UEFA

Molts aficionats del Barça han vingut amb estelades, malgrat la sanció de la UEFA a la final de Berlín. De fet, Josep Maria Bartomeu va parlar sobre aquest afer amb Michel Platini durant el sopar de gala de dilluns, però les reunions més importants sobre aquest afer encara s'han de viure. I les estelades es veuran aquest dimarts a l'estadi del Dinamo de nou. Des del Barça s'afirma que les negociacions han de ser llargues, però ja és un primer pas haver parlat personalment amb Platini.

stats