MOTO2
Esports 12/07/2015

Simeon guanya a Moto2, i Morbidelli fa caure Rabat a l'últim revolt i el deixa sense podi

Victòria del pilot belga, per davant de Johann Zarco, en una cursa que no s'ha decidit fins al darrer gir. Álex Rins ha estat finalment tercer

M.m.
2 min
Xavier Simeon, guanyador a Sachsenring / MIRCO LAZZARI / GETTY

BarcelonaEl belga Xavier Simeon s'ha imposat en una accidentada cursa de Moto2 del Gran Premi d'Alemanya de Motociclisme. El pilot ha derrotat el líder Zarco en una prova molt disputada i que no s'ha decidit fins al darrer gir, en què Tito Rabat s'ha quedat sense podi quan Morbidelli l'ha fet fora de la pista a l'últim revolt. Tot plegat ha afavorit Álex Rins, que ha estat finalment tercer.

La cursa es preveia ajustada i ho ha estat des del principi i fins al final. Només s'han marcat dos grups, un capdavanter amb Simeon, Zarco i Morbidelli, i un de perseguidor amb Rabat, Rins i Corsi. Les posicions s'han anat mantenint al llarg de la prova, que ha estat força ràpida i sense gaires avançaments fins al tram final.

A falta de poques voltes, el grup capdavanter ha començat a lluitar per la primera posició, especialment Simeon i Zarco, una batalla que finalment ha guanyat el pilot belga per menys d'una dècima respecte del francès. L'emoció, però, estava al darrera.

Tito Rabat ha augmentat el ritme i ha intentat caçar Morbidelli, que al seu torn no podia atrapar els dos primers classificats. El pilot barceloní, vigent campió de la categoria mitjana, ha aconseguit el seu objectiu i s'ha emparellat a Morbidelli a la darrera volta, arribant-lo a superar poc abans de la recta de meta. Però, quan Rabat era tercer, l'italià l'ha intentat superar a la desesperada i ha caigut al revolt d'entrada a meta. El resultat ha estat catastròfic perquè ha fet un 'strike' i s'ha endut Rabat fora de la pista. El resultat ha estat que Álex Rins, que aleshores era cinquè, ha acabat pujant de cop fins la tercera posició.

El resultat de la cursa fa que Zarco agafi encara més avantatge al capdavant del Mundial de la categoria mitjana. El pilot francès té 179 punts, mentre que Rabat és segon a 65.

stats