Tenis

Rafa Nadal es retira de Wimbledon per la lesió a l'abdomen

El tenista manacorí no jugarà la semifinal contra Nick Kyrgios

2 min
Rafa Nadal, durant el partit de quarts de final de Wimbledon

Barcelona"No té cap sentit seguir jugant d'aquesta manera". Amb aquesta frase, Rafa Nadal anunciava que es retirava del torneig de Wimbledon. El tenista manacorí, que dimecres havia aconseguit una victòria èpica contra Taylor Fritz als quarts de final, no es podia recuperar del dolor a la zona abdominal. Aquest dijous ha provat d'entrenar-se, però no s'ha vist amb condicions per seguir jugant el tercer Grand Slam de la temporada.

"Fa una setmana que jugo amb aquest dolor. Però ahir [dimecres], amb el 3-1 del primer set, va ser quan vaig notar que la cosa havia anat a pitjor", explicava el manacorí en una conferència de premsa convocada d'urgència. Nadal anunciava que plega veles el dia abans de disputar la semifinal contra Nick Kyrgios. Així, l'australià passa directament a la final, en què diumenge es veurà les cares amb el guanyador del duel entre Novak Djokovic i Cameron Norrie.

Nadal, de 36 anys, ja va haver de parar el partit de quarts de final pel dolor que sentia a l'abdomen. De fet, els seus pares, que eren a la pista central de l'All England Club, fins i tot li van recomanar que es retirés. Però el tenista, el jugador masculí amb més títols de Grand Slam de la història, 22, va voler continuar. I així va ser com va aconseguir una victòria agònica, en cinc sets i al tie break. Però no va trigar a posar aigua al vi: "No sé si podré jugar divendres", deia després del matx. "Ho vaig dir perquè tenia la intuïció que m'havia trencat, però no ho sabia al 100%, fins que al vespre ja es va demostrar que la lesió era greu", comentava aquest dijous en roda de premsa. Unes hores abans, Nadal havia tornat a la pista per entrenar-se i veure com li reaccionava el cos. I el cos li ha dit prou. "Porto des de després del partit donant-hi voltes, tota la nit. Crec que és la decisió més sensata".

"Segurament demà ho miraré amb uns altres ulls, però ara mateix estic molt trist. De totes maneres, he de pensar en la meva felicitat i en el meu futur. No puc arriscar-me tant amb una lesió que pot empitjorar, si segueixo amb aquest nivell d'exigència", reflexionava Nadal. "Aquesta lesió, si va a pitjor, pot provocar-me un llarg període d'inactivitat que, ara mateix, no em puc permetre. Em sap greu perquè estava tenint bones sensacions i em creia amb opcions de poder guanyar a Wimbledon", afegia el tenista.

Nadal començarà la recuperació pensant en l'Open dels Estats Units

Nadal, en el fons, hauria pogut jugar infiltrat, però no tenia cap garantia de poder competir a un nivell prou bo per arribar a la final. "Seguir només hauria tingut sentit si tenia opcions de guanyar, però amb la lesió no en tenia cap garantia". Finalment, i amb el cap fred, el manacorí ha decidit fer les maletes. El tenista començarà de manera imminent la recuperació amb l'objectiu de poder encarar al 100% la gira nord-americana sobre pista ràpida, de preparació per a l'últim Grand Slam de la temporada: l'Open dels Estats Units.

stats