Tenis
Esports 07/06/2019

Rafa Nadal vol seguir allargant la seva hegemonia a París

El manacorí supera Roger Federer en tres sets i arriba a la seva dotzena final de Roland Garros

Albert Nadal
3 min
El suís Roger Federer i el manacorí Rafa Nadal segueixen regalant al món del tenis una rivalitat que dignifica aquest esport.

BarcelonaRafa Nadal i Roger Federer segueixen desafiant la lògica del pas temps i als seus 33 i 37 anys, respectivament, el manacorí i el suís van obsequiar ahir la pista Philippe Chatrier amb unes semifinals de primer nivell que es va endur Nadal en tres sets en un duel marcat pel vent (6-3, 6-4 i 6-2) i que es va resoldre en 2 hores i 25 minuts. Demà el manacorí s’enfrontarà al guanyador del partit entre Novak Djokovic, el número 1 del món, i Dominc Thiem, el número 4, que van veure com la pluja obligava a ajornar el seu matx a avui (12 h) quan s’havien disputat dos sets -l’austríac es va imposar 6-2 en el primer i el serbi 6-3 en el segon- i part del tercer, en què mana Thiem (3-1). Contra Djokovic o contra Thiem, serà la dotzena final de Roland Garros per a Nadal, que s’ha imposat en les onze que ha disputat.

Els últims cinc cops que el manacorí i l’helvètic s’havien enfrontat, Federer n’havia sortit vencedor. Fins que ha arribat la terra batuda de París, territori talismà de Nadal. Des de l’any 2011 que els dos tenistes no s’havien enfrontat a Roland Garros, quan el mancorí va superar el suís a la final. “En terra batuda, ningú es pot acostar al tenis del Rafa. Ja no sé contra qui entrenar-me per poder enfrontar-me a ell”, va dir Federer, després de caure en la semifinal. El tenista helvètic no va revelar si repetirà a Roland Garros, torneig al qual havia tornat després de tres anys d’absència: “Ha sigut un gran torneig, crec que he jugat bé i he rebut un gran suport per part del públic, però no sé què passarà l’any vinent. Em diverteix jugar en terra batuda, no descarto res”. Federer, passi el que passi a la final, seguirà amb més títols de Grand Slam que Nadal: 20 a 17. En enfrontaments entre ells, el tenista de Manacor guanya 24-15 en el global i 14-2 en terra batuda.

El respecte mutu entre el suís i el manacorí està a l’altura de la seva rivalitat, un regal per al món del tenis. Nadal va definir Federer com “el rival més important” de la seva carrera: “Per sort no n’hi ha dos com ell”. Només amb el temps se sabrà quan es tornaran a enfrontar l’actual número dos del món (Nadal) i el tres (Federer). “No crec que aguantem deu anys més ni ell ni jo, però fa cinc anys tampoc ens podíem imaginar estar a aquest nivell a aquestes altures”, va confessar el manacorí.

Malgrat el vent, que va dificultar el joc durant molts moments del partit, sobretot al primer set i al tercer, Nadal va explicar que haver-se imposat en el primer va ser clau per endur-se el triomf. El manacorí vol seguir allargant la seva hegemonia a París.

Barty i Vondrousova, una final inèdita a Roland Garros

L’australiana Ashleigh Barty i la txeca Marketa Vondrousova, 38 del món als seus 19 anys, juguen aquest diumenge (15 h) la seva primera final d’un Grand Slam a Roland Garros, després d’haver derrotat, respectivament, la britànica Johanna Konta (7-5 i 7-6) i la nord-americana Amanda Anisimova (7-6, 6-3 i 6-3). Barty sortirà com a favorita per rànquing i s’assegura ser número tres del món, o dos en cas que guanyi. No ho tindrà fàcil per alçar el títol, perquè la txeca és la sensació d’aquesta edició després d’haver aconseguit la seva primera final sense haver cedit cap set.

stats