Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 18/06/2022

"Hem de canviar moltes coses per poder guanyar"

Nikola Mirotic demana crèdit per a un Barça sense xarxa de seguretat

2 min
Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça s'ha quedat sense xarxa de seguretat. El millor equip de la temporada regular necessita guanyar dos partits contra el Reial Madrid, el seu botxí a les semifinals de l'Eurolliga, per revalidar el títol de campió de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana afronta el primer match ball amb dubtes, ja que el seu joc ha caigut en picat durant les últimes setmanes. L'entramat dissenyat per Sarunas Jasikevicius ha perdut l'equilibri i pateix per igualar el nivell físic de l'etern rival, que domina amb autoritat el rebot. La defensa culer de canvis ha perdut la seva eficàcia habitual i pateix per limitar els moviments d'un adversari amb les idees molt clares.

El vestidor del Barça busca precedents passats per augmentar el seu optimisme. Les eliminatòries contra el Zenit de Sant Petersburg, el Bayern Munic o el Joventut de Badalona, on l'equip català va guanyar un partit fora de casa, serveixen d'inspiració. Els aficionats amb més experiència també posen sobre la taula les finals del 1995 i del 2012, quan el conjunt culer va evitar l'eliminació guanyant el quart partit a Màlaga i Madrid i després va ser capaç de guanyar el títol a Barcelona.

Sarunas Jasikevicius

Nikola Mirotic no esquiva la pressió. "Som conscients d'on som i sabem que hem de jugar millor com a equip. Confio fins a l'últim moment en el meu equip. Hem de ser més físics i constants, com al segon partit. Ells estan dominant el rebot, així que hem d'igualar la seva energia. Hem de canviar moltes coses per poder guanyar", diu l'aler pivot, que aposta per un joc ràpid i atrevit. El montenegrí demana crèdit per al Barça. "Aquest equip ha demostrat que en els moments més complicats, ha reaccionat. No ens hem de guardar més energia i hem de fer un pas endavant", afegeix.

"Ens hi juguem la vida"

"És molt important entendre que no podem regalar rebots. Les nostres pèrdues de pilota ens estan castigant i de vegades és difícil canviar les tàctiques o algunes coses, però és que el Madrid va llançar 19 vegades més que nosaltres. Nosaltres som bons i ells són bons, però l'equip que tiri 19 vegades més guanyarà. Cal intentar saber que cada partit és una història. És el moment de mostrar el caràcter i d'entendre que la final passa pels rebots, les pèrdues i les coses petites. Cal lluitar per la nostra vida, això és el que hi ha. És com un combat de boxa, ens hi juguem la vida", reconeix Jasikevicius.

"Volem celebrar el títol a casa, amb la nostra afició, però sabem que el quart partit serà com una guerra. Tot l'equip ha fet un pas endavant per competir a un nivell molt alt. Jo ja estic cansat de perdre finals, ara vull guanyar", opina Vincent Poirier, pivot del Reial Madrid.

stats