Esports 24/09/2018

El Palma Arena canviarà de nom l'octubre

De moment, hi ha cinc alternatives sobre la taula: Guillem Timoner, Joan Llaneras, Mavi García, Magdalena Rigo i Velòdrom Illes Balears

J. R. / Efe
2 min
Un testimoni assegura que els arquitectes que li van prendre el relleu tenien "molt bona relació" amb Matas

PalmaL'Assemblea Balear de l'Esport (ABE) ha aprovat cinc propostes de noms entre les quals es triarà a l'octubre la nova denominació de l'estadi Palma Arena. Les cinc possibilitats que hi ha damunt la taula són:Guillem Timoner, Joan Llaneras, Mavi García, Magdalena Rigo i Velòdrom Illes Balears. A aquestes cinc propostes s’hauran d’afegir les possibles propostes que també facin els membres de l’ABE en les properes setmanes.

La junta directiva de l'ABE, presidida per la consellera d'Esports, Fanny Tur, ha recollit i aprovat els noms proposats per substituir l'actual, entre els quals en votarà un el proper ple de l'assemblea a l'octubre. Una vegada la l'Assemblea Balear de l'Esport hagi votat i triat el nou nom del velòdrom de ciclisme en pista, la proposta haurà de ser ratificada i confirmada per la junta directiva del Palma Arena.

Ciclistes il·lustres

Descomptant la proposta de Velòdrom Illes Balears, la resta de noms proposats fins ara corresponen a ciclistes mallorquins il·lustres, dos homes i dues dones.

Guillem Timoner Obrador (Felanitx, 24 de març de 1926), ciclista de pista que competí entre 1941 i 1968. En la prova de mig fons darrere motocicleta va aconseguir sis títols del Campionat del món. Va ser també campió d'Europa i en vint-i-quatre ocasions campió d'Espanya. L'any 1983, quan feia quinze anys que estava retirat, va tornar a competir i l'any següent guanyà el Campionat d'Espanya, amb 58 anys.

Joan Llaneras Rosselló (Porreres, 17 de maig de 1969), ciclista que va combinar tant la ruta com la pista, on aconseguí els majors èxits. Guanyador de quatre medalles olímpiques, dues d'or, a Sydney i a Pequín. També, set vegades campió del món, quatre en punts i tres en madison. Cap altre ciclista de l'Estat espanyol havia pogut igualar Timoner fins que el 16 d'abril de 2006 Llaneras aconseguí el seu sisè campionat del món. La seva darrera competició va resultar victòria als Six Days de Rotterdam de 2009.

Margarita Victoria Garcia Cañellas, coneguda com Mavi García (Palma, 2 de gener de 1984), dedicada al duatló i al ciclisme especialista, ha aconseguit tres Campionats d’Espanya de duatló de llarga distància.

Magdalena Rigo Vanrell (Campos, 22 de juliol de 1969), pionera del ciclisme femení mallorquí i espanyol, ha estat campiona de les Balears de ruta, cinquena en el Campionat d’Espanya de fons en carretera; el 1985, va ser medalla de plata en el Campionat d’Espanya de ruta i, l’any següent, campiona d’Espanya de fons en carretera i campiona de les Illes Balears de velocitat i medalla de bronze en el campionat d’Espanya de velocitat i punts.

stats