Barça
Esports 07/12/2021

"Per què no pensar en la primera victòria a casa del Bayern?"

Xavi i Piqué admeten la superioritat del Bayern, però no creuen que assaltar l'Allianz passi per fer un miracle

3 min
Xavi Hernández parlant amb Piqué durant el matx contra el Benfica

BarcelonaXavi Hernández i Gerard Piqué, no fa tant companys i ara entrenador i capità, han sigut les cares visibles abans del transcendental partit contra el Bayern d'aquest dimecres. "Per a mi el Bayern és un dels millors equips del món. La història diu que no hem guanyat mai a Munic, però la història també hi és per trencar-la. Estem amb molta il·lusió per competir i intentar guanyar el partit amb les nostres armes", ha obert foc l'egarenc. "Nosaltres treballem per intentar que no hi hagi rivals que siguin superiors a nosaltres, tot i que sí, ara ens enfrontem a un Bayern que ha sigut millor que nosaltres els últims anys", ha afegit el tècnic, i ha afirmat que espera que no els condicionin psicològicament les últimes derrotes contra els bavaresos: "Els dic als jugadors que la pressió és per a mi, no per a ells".

"Depèn de com vagi el partit veurem si es produeix un miracle o no. Nosaltres anirem a atacar i a buscar el triomf. És l'únic que ens val. Veurem com es desenvolupa el partit, però tampoc ho veig com un miracle", ha defensat Xavi, respecte a l'evident diferència entre els dos equips, amb el Bayern classificat com a primer amb 19 gols a favor i el Barça, amb només dos gols marcats, jugant-se la vida a l'Allianz. "No parlaria de miracles. Veig possible guanyar, tot i que és cert que fa molt temps que el Bayern no perd a casa en una fase de grups", ha explicat, per la seva banda, Piqué. "Hem de ser pràctics, els hem d'anar a buscar, jugar al seu camp, recuperar la pilota allí i concedir poc. Hem d'estar molt sòlids defensivament. Quan et costa fer gols és important estar bé al darrere.", ha explicat el central català, que també ha demanat "jugar el nostre futbol, el que ens fa reconeixibles".

Ni Piqué ni Xavi consideren que el Bayern vagi a mig gas pel fet d'estar ja classificat. Així ho ha sintetitzat el central català: "Coneixent els alemanys i el Bayern, és indiferent si hi ha o no hi ha públic a l'estadi o si ells ja estan classificats. Aniran a competir. A nosaltres ens hi va la vida. Els dos equips anirem a l'atac, a veure qui en surt vencedor. És un partit per reivindicar-nos, però les darreres derrotes contra el Bayern ja són part del passat". Capità i entrenador també han coincidit en la necessitat d'un factor que el Barça no té fruit de les urgències competitives: "Estem fent coses millors. I és un procés que necessita temps, però ja fem algunes coses, com recuperar la pilota a camp contrari, executar una pressió alta... L'equip ja està fent coses millor. Hem de pensar en el present i el futur", ha defensat Piqué.

Una trajectòria diametralment oposada

Xavi també ha lamentat el fet d'haver de jugar a porta tancada: "No crec que sigui un avantatge competitiu per a nosaltres. Juguem per la gent. I si aquí ja fa fred, imagina't amb l'estadi buit. És una pena. Ens agrada l'ambient als estadis". Cap aficionat del Barça podrà acompanyar l'equip a l'Allianz, però Piqué els ha volgut enviar un missatge: "Estem en la situació que estem perquè ens hi hem posat nosaltres sols. A la gent poc els podem demanar, però els que sentim amor pels colors patim quan les coses no ens van bé. En moments així és quan de veritat veus qui està amb tu". El 2015 els blaugranes van eliminar el Bayern a les semifinals i es van proclamar campions. Des de llavors, els bavaresos han seguit en l'elit, mentre que els catalans han encadenat naufragi rere naufragi. Segons el central català, aquesta diferència de trajectòria entre els dos clubs s'explica per qui ha comandat les entitats: "La gestió, és tan senzill com això".

stats