BARÇA
Esports 26/03/2014

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz rebutja la personació del Santos com a perjudicat en el cas Neymar

El jutge de l'Audiència Nacional considera que no s'ha acreditat que el club resultés perjudicat pel fitxatge de Neymar pel Barça

Efe
2 min
Neymar i Iniesta, durant l'entrenament / FCB

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha rebutjat la personació del Santos com a perjudicat en la investigació sobre el fitxatge suposadament irregular l'any 2013 del brasiler Neymar per part del Barça quan jugava per a l'equip brasiler.

Segons han informat fonts jurídiques, el jutge s'ha oposat a la personació del club com a acusació seguint el criteri de la Fiscalia, el Barcelona i l'Advocacia de l'Estat, que consideraven que el Santos no hauria de ser part en aquesta causa perquè no s'ha acreditat que resultés perjudicat pel fitxatge.

En el cas s'investiguen delictes fiscals i d'apropiació indeguda en el fitxatge del que va ser jugador del Santos fins al juny de 2013, una contractació en la qual els investigadors sospiten que hi va haver un frau tributari de 9.100.800 euros.

La Fiscalia creu que les operacions derivades del fitxatge de Neymar per part del Barcelona a l'agost de 2013 van ser 10 milions el 2011 i 27.920.000 euros el 2013, però que el club català no va pagar les corresponents quotes tributàries a Hisenda.

El Barcelona està imputat en la causa com a persona jurídica d'un delicte fiscal i després de la seva imputació va pagar a Hisenda 13,5 milions per regularitzar la seva situació.

El fiscal José Perals també creu que es va ocultar als socis del club la quantitat per la qual es va fitxar el jugador brasiler, que el querellant, el soci del Barcelona Jordi Cases, quantifica en 40 milions del pagament a la societat del pare de Neymar i 17,1 milions en concepte federatius al Sants, quantitats a les quals afegeix 7,9 milions per un acord sobre tres jugadors del Santos i 9 milions per dos partits amistosos.

Per aquests fets només figura com a querellat l'expresident del Barcelona Sandro Rosell, que va dimitir per aquest cas, encara que el sindicat Manos Limpias ha interposat una altra querella contra els actuals president i vicepresident del club, Josep Maria Bartomeu i Javier Faus, respectivament.

Ruz va acordar el passat 20 de febrer que admetrà aquesta querella si Manos Limpias paga una fiança de 45.000 euros, quantitat que va recórrer el sindicat per excessiva i que el magistrat va rebutjar rebaixar.

Sobre aquesta rebaixa s'ha de pronunciar ara en apel·lació la Sala penal de l'Audiència Nacional i, segons han informat a Efe fonts jurídiques, l'Advocacia de l'Estat s'hi ha oposat.

stats