MUNDIAL 2014
Esports 18/06/2014

Les 5 millors aturades de la història dels Mundials

A Mèxic comparen l'aturada d'Ochoa amb aquella de Gordon Banks del 1970

Toni Padilla
1 min

BarcelonaL'aturada del porter anglès Gordon Banks a Pelé durant el Mundial del 1970 està considerada per molts com la millor de tots els temps. A Mèxic, ara la comparen amb aquella del 'Memo' Ochoa a Neymar durant el partit d'aquest dimarts. L'aturada d'Ochoa pot entrar a la llista de les millors de tots els temps? Aquest podria ser el "Top5" de millors aturades, però podríem posar altres com la de Casillas a Robben el 2012 o la de Buffon a Podolski el 2006. Quina t'agrada més?

5. Rinat Dasaev (Unió Soviètica-Escòcia, 1982)

El porter soviètic es va estirar per evitar el gol de l'escocès Joe Jordan en el partit de la primera fase d'Espanya.

4. Lev Yashin (Xile-Unió Soviètica, 1962)

Un altre porter soviètic. Durant els quarts de final del Mundial del 1962, Yashin va veure com Honorino Landa l'encarava, però va reaccionar amb encert.

3. Dino Zoff (Itàlia-Brasil, 1982)

El veterà porter italià va classificar el seu equip per les semifinals del Mundial amb aquest aturada en el darrer minut a Zico, as Sarrià. Itàlia va guanyar per 3-2 en un dels millors partits de la història.

2. Toni Turek (Alemanya-Hongria, 1954)

El comentarista alemany de la final del Mundial del 1954 va definir Turek després d'aquesta aturada com un "Deu del futbol". Turek va rebutjar el xut de l'hongarès Hidegkuti en la final del Mundial. Alemanya va guanyar 3-2.

1. Gordon Banks (Anglaterra-Brasil, 1970)

El porter del Leicester City va reaccionar en un segon, saltant cap a la línia de gol, per evitar que el magnífic cop de cap de Pelé fos gol. Anglaterra va perdre, però encara recorda que la millor aturada, la va fer un 'English man'.

stats