Barça
Esports 26/10/2022

Vuit motius per confiar en un miracle del Viktoria Plzen a Milà

El Barça depèn d'una punxada de l'Inter contra els txecs per continuar viu a la Champions

Carlos Ticó
2 min
gol del equip Txec, Viktoria Plzen

BarcelonaEl futur del Barça a la Champions League depèn del que passi a l'Inter de Milà - Viktoria Plzen que es jugarà dues hores i quart abans que els blaugranes rebin el Bayern Munic al Camp Nou. Si els italians no aconsegueixen guanyar els txecs, els de Xavi Hernández encara tindran l'oportunitat de classificar-se si guanyen els alemanys a casa. L'escenari és poc probable, perquè el Viktoria està eliminat i no ha sumat cap punt a la màxima competició. Tot i això, encara hi ha alguns motius per creure en el miracle. Els analitzem tot seguit.

1.

L'Inter no és un equip fiable

Tot i que hagi sumat 4 dels 6 punts contra el Barça a la Champions, la trajectòria dels italians a la lliga no és gens bona. Partien com a favorits per guanyar-la i, després d'onze jornades, només ocupen la setena posició. Han rebut 17 gols. Només quatre equips de la Serie A tenen un registre pitjor (Spezia, Monza, Verona i Cremonese).

2.

Desgast dels jugadors de l'Inter

Inzaghi aposta pels mateixos jugadors a cada partit. Futbolistes com Acerbi, Bastoni, Skriniar, Mkhitaryan, Barella, Calhanoglu i Lautaro Martínez arriben de jugar un partit cada tres dies i gairebé sense rotar des de principi de curs.

3.

L'atac de l'Inter aquesta temporada, poc concloent

Lautaro i Dzeko, les dues referències en atac dels nerozzurri, sumen només un gol cadascun a l'actual Champions League. Lukaku no ha jugat encara cap partit a la màxima competició. Els milanesos depenen del seu mig del camp per trobar porteria.

4.

El Viktoria, intractable al seu país

Els txecs són líders imbatuts de la seva lliga. Només han concedit dos empats en dotze jornades, en què han marcat 26 gols i només n'han rebut 8. De fet, no perden un partit al seu país des de fa més d'un any.

5.

Resultat enganyós al partit d'anada

L'Inter va guanyar 0-2 a Plzen, però no va sentenciar el partit fins que l'equip txec es va quedar amb un home menys per l'expulsió de Bucha. Fins aleshores, el partit estava equilibrat malgrat la diana inicial de Dzeko al minut 20.

6.

El Viktoria ja ha guanyat lluny de Plzen

Ho ha aconseguit en dues ocasions en tota la seva història a la Champions. A finals del 2011 contra el BATE Borisov (0-1) i a finals del 2018 contra el CSKA a Moscou (1-2). D'empats a domicili, no en suma cap.

7.

Bon paper contra equips italians

El palmarès europeu del Viktoria a la Champions està guarnit amb un meritori empat a casa contra el Milan el 2011 (2-2) i un triomf amb el Roma (2-1). Entre els seus principals èxits continentals també hi ha la classificació per als vuitens de final de l'Europa League després de derrotar el Nàpols (còmput de 5-0 entre els dos partits) als setzens.

8.

Caixa o faixa, mal negoci

En l'edició 2020-21 de la Champions, l'Inter depenia d'una derrota del Mönchengladbach a mans del Madrid i d'un triomf propi contra el Xakhtar per classificar-se per als vuitens de final. La primera part es va complir, però la segona no, perquè els neroazzurri no van ser capaços de foradar la porteria dels ucraïnesos (0-0) i van quedar quarts de grup, fins i tot fora de l'Europa League.

stats