16/03/2023

Missió 16 punts

2 min
Diego Martínez, dirigint un entrenament de l'Espanyol

Estem massa distrets gaudint de les desgràcies alienes. El futbol espanyol viu l'escàndol més gran de la història i aquí sembla que no passi res. Nosaltres ens indignem amb els silencis eixordadors d’alguns i ens enriem dels que abanderaven els valors mentre tenien dirigents arbitrals en nòmina. Desconfia de qui pensi que té el monopoli de l’ètica i pretengui alliçonar-te. Tant si és un president de la Generalitat com si és un club de futbol.

Estem despistats perquè l’espectacle ens diverteix (i ens indigna), però també perquè els nostres ens tenen ben farts. N’estem cansats de tanta mediocritat, avorrits del nostre dia de la marmota i amb poca esma per haver de posar tota l’èpica per assolir uns objectius ben tristos. Perquè, novament, tota la il·lusió l’hem de centrar en el que no hauria de ser ni tema: la permanència. Ara bé, després d’una temporada a l’infern tenim ben clar que no hi volem tornar. I també hem après que en aquest club no hi ha desgràcia prou grossa que tingui l’efecte catàrtic que tant necessitem. 

Per tant, deixem que els veïns s’enfonsin sols (ho fan molt bé) i ajornem per a final de temporada l’enèsima demanda d’un gir radical que ens tregui d’aquest etern retorn ple de mediocritat. Ha arribat el moment de fer números. Queden 13 partits, 39 punts en joc. En portem 27 en 25 partits (un 36% dels possibles). Si mantenim el percentatge, acabaríem la lliga amb 41 punts. Tot i que s’acostuma a dir que la salvació està en els 42, en els últims deu anys cap equip ha baixat amb 41. Però ja sabem que nosaltres som especialistes en primeres vegades. Per tant, i donada la igualtat imperant aquest any, marquem 43 com a objectiu. No hem de pensar en una altra cosa. Ens en queden 16 (4 victòries i 4 empats). No és cap heroïcitat. Però si triguem massa a començar-los a sumar acabarà sent-ho. Demà és el primer dia de la resta dels nostres dies i la primera de les nostres finals. Com diria Sánchez Llibre, un partit de 6 (o 7, o 9) punts. Els que guanyem nosaltres, els que perdin ells, el goal average i la torna que ell sempre hi posava. A més a més, arriba una setmana sense futbol. D’aquelles que es fan llarguíssimes i en les quals tens temps per fer tots els càlculs. Si ja només ens falten 13 punts, potser encara ens quedarà alguna estona per seguir llegint i rient amb les noves notícies sobre aquells diners que diuen (diuen, diuen) que no pagaven cap servei irregular.

stats