Esports 20/12/2022

Rua en helicòpter perquè l’autocar no pot avançar: Buenos Aires es desborda per rebre Messi

L''albiceleste' aterra a Buenos Aires i es prepara per a un altre bany de masses

Berta Reventós Meseguer
3 min

Buenos AiresLa selecció campiona de Leo Messi ja ha arribat a l’aeroport d’Ezeiza, a Buenos Aires. A les 2.23 de la matinada, hora local, quatre hores més a Catalunya, en una nit càlida d’inicis d’estiu, l’equip ha aterrat enmig d'un dispositiu de seguretat infranquejable. A la mateixa pista d’aterratge, la banda La Mosca Tse-Tse els esperava per interpretar el Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar en directe. El primer a baixar de l’avió ha estat Leo Messi amb la Copa del Món a la mà, en una imatge que no ha pogut evitar l’emoció del centenar de periodistes presents. El seguien la resta de l’albiceleste, que han tocat terra sobre una catifa vermella.

La selecció argentina inicia la rua de celebració per Buenos Aires.

L’equip s’ha enfilat a un autobús per desplaçar-se fins a la seu de l’Associació de Futbol Argentina (AFA), a només 15 minuts de l’aeroport, on els esperava l’afició. Durant el trajecte, als vorals de la carretera, ja els saludaven els més impacients, que volien ser els primers a veure passar la Scaloneta –com es coneix carinyosament l'equip del seleccionador, Lionel Scaloni–. La majoria, però, s'esperaven a les esplanades de gespa al costat de l’AFA, on hi havia milers de persones des de primera hora de la tarda d'ahir. La zona, plena de gom a gom, s'ha convertit en una marea de gent que ha impossibilitat l'arribada de l'autobús a l'Obelisc i els jugadors han sigut evacuats en helicòpter. Amb aquest nou transport, els jugadors de l'albiceleste han "ofert" la copa a la seva afició.

Jugadors argentins durant l'arribada de l'equip a l'aeroport internacional d'Ezeiza.

Una nit més, l’afició, incansable, ha celebrat que l’Argentina és campiona, amb la diferència que avui ho han fet a pocs metres dels seus ídols, que feia molts dies que eren lluny de casa. El retorn dels campions era la peça que faltava perquè la felicitat fos completa.

Contents però cansats

Jugadors i cos tècnic no han trigat a accedir al recinte, on passen la nit. Després d’un viatge de gairebé 24 hores, partint de Doha i amb una escala a Roma, han arribat contents però cansats. Avui dimarts, decretat festiu a tot el país, arrencarà una rua al migdia amb un autobús descapotat per les grans avingudes de la ciutat, que passarà pel que ha estat el punt de trobada de l’afició aquests últims dies: l’Obelisco.

Es preveu una assistència similar a la de diumenge, en què un milió de persones van celebrar la victòria durant més de dotze hores.

La selecció argentina puja a l'autobús per iniciar la rua de celebració per la ciutat de Buenos Aires després de guanyar el Mundial.
Seguidors de la selecció argentina agafant lloc per veure la rua de celebració a Buenos Aires.

Encara no està confirmat si l’equip visitarà la Casa Rosada. Les anteriors ocasions en què l’Argentina s’ha proclamat campiona del món, els anys 1978 i 1986, la selecció havia sortit al balcó de la seu del govern per saludar una Plaza de Mayo plena a vessar de gent. Però la polarització política que hi ha actualment al país és tan gran que aquesta opció, de moment, no està clara.

El seleccionador argentí, Scaloni, ja ha comunicat que les celebracions amb l’afició conclouran avui mateix, ja que els jugadors tenen ganes de viatjar a casa seva, arreu de les províncies del país, per retrobar-se i celebrar el Mundial amb les seves famílies, amb qui també inicien les vacances de Nadal.

stats