Futbol - Lliga de Campions
Esports 09/03/2023

Messi, que no ha renovat, a l'ull de l'huracà per l'enèsima decepció del PSG a la Champions

Malgrat fitxar l'astre argentí, el milionari projecte d'Al-Khelaïfi continua naufragant a Europa

3 min
Messi, amb el PSG, després de ser eliminat de la Champions

BarcelonaEls diners no ho són tot. Almenys, aquesta màxima es pot aplicar al projecte banyat d'or per Qatar del PSG. Els més de 1.000 milions invertits en fitxatges des de l'arribada de la propietat qatariana el 2011 no han servit per guanyar la Lliga de Campions, el trofeu més anhelat per una entitat que s'ha de conformar amb la lliga francesa i els trofeus estatals. Malgrat tenir, des de fa dues temporades, una davantera formada per Leo Messi, Kilian Mbappé –els dos millors jugadors del passat Mundial– i Neymar, la màxima competició europea de clubs continua sent una quimera per al PSG. Fa tres anys hi van estar a prop, en una final disputada contra el Bayern Munic, però els bavaresos els van deixar amb la mel als llavis (0-1). Aquest dimecres el conjunt alemany va tornar a ser el nou botxí dels parisencs (2-0).

La premsa de França no ha tardat a acarnissar-se amb Messi, que, com Mbappé, ha signat una eliminatòria molt discreta: el PSG ha estat incapaç de marcar cap gol contra els alemanys en 180 minuts. Neymar, que pateix una nova lesió que el deixarà fora de combat fins al final de la temporada, no va poder jugar la tornada a l'Allianz Arena. El Bayern, que ja havia guanyat al Parc dels Prínceps (0-1), va tornar a ser superior. I la capçalera esportiva de referència al país gal, L'Équipe, presenta aquest dijous una fotografia gairebé a plana completa de Messi, assegut a terra, amb un posat seriós, mentre l'alemany Thomas Müller l'ajuda a aixecar-se. L'argentí ja va patir els alemanys amb el Barça, especialment el curs 2019-2020, quan els van deixar fora de la Champions amb un correctiu històric: 2-8, als quarts de final, en una edició marcada per la pandèmia del coronavirus.

Una de les crítiques més ferotges que ha rebut Messi ha arribat d'un exfutbolista del PSG, Jérôme Rothen, que, amb vehemència, lamentava a Ràdio Montecarlo que l'argentí brilli contra rivals de menys entitat a la Ligue 1, mentre que considera que s'esborra als duels decisius: "A Messi no el volem! No vol involucrar-se en aquest club! Diu que ara està aclimatat, però a què estàs aclimatat?! Has fet 18 gols o 16 assistències aquest any contra l'Angers i Clermont? Però en els partits que importen, desapareix!"

Per la seva banda, la premsa madrilenya hi suca pa recordant a Mbappé que, si vol guanyar la Lliga de Campions, hauria d'haver fitxat pel Reial Madrid. Després de l'eliminació, a Mbappé se li va preguntar si es replantejava el seu futur al PSG: "No, no, no. Estic tranquil. L'únic que m'importa aquesta temporada és guanyar la lliga. Després ja ho veurem". El PSG és líder amb un marge de vuit punts d'avantatge respecte a l'Olympique de Marsella.

Messi no ha renovat amb el PSG

Mbappé va deixar plantat l'estiu passat Florentino Pérez, que en els seus cercles més íntims donava "per fet" el fitxatge del davanter de 24 anys. L'estrella francesa va preferir els milions de Qatar abans de vestir de blanc i va ampliar el seu contracte fins al 2025. En canvi, la renovació de Messi continua encallada. Tot i que des de França es donava per fet que estendria el seu vincle després de guanyar el Mundial, l'argentí continua sense estampar la seva firma en un contracte que ampliaria per un any la seva estada a París.

Al Barça, Xavi li obriria les portes del vestidor per tenir-lo a les seves ordres. L'egarenc considera que falta talent a la seva plantilla i veuria l'encaix de Messi, fins i tot, per darrere de la davantera, més concretament ocupant la zona dreta del mig del camp. Precisament, aquesta és la posició que Xavi pretenia renovar l'estiu passat amb el fitxatge, finalment frustrat, del jugador del Manchester City Bernardo Silva. Des de l'entorn de Messi guarden silenci respecte del seu futur, mentre la premsa francesa s'hi acarnissa després de caure, per segona temporada consecutiva, als vuitens de la Champions.

El seu retorn al Barça és molt complicat. Especialment per una qüestió econòmica. El president de la Lliga, Javier Tebas, va dient públicament que l'entitat blaugrana no podrà fitxar a l'estiu perquè encara tindrà el "fair play excedit". Joan Laporta es va reunir a mitjans de febrer amb Jorge Messi, el pare del jugador, però el mateix president va emfatitzar aquesta setmana que va ser una trobada més enfocada a parlar "d'un homenatge".

Si no renova amb el PSG, Messi, que només fa uns dies va guanyar el premi The Best, podria esgotar la seva carrera a la MLS, als Estats Units, a l'Inter Miami de David Beckham, que també vol Sergio Busquets. A l'Aràbia Saudita ja l'han temptat amb una pluja de milions, com en el cas de Cristiano Ronaldo.

stats