Brasil 2014
Esports 14/07/2014

Més de 120 detinguts i 70 ferits en disturbis a Buenos Aires després del Mundial

El secretari de Seguretat va informar que es tractava d'una acció "planificada", ja que "un grup d'encaputxats va trencar voreres i va saquejar negocis i cotxes"

Efe
1 min
Imatge de la policia actuant contra els aldarulls a Buenos Aires després del Mundial / DANIEL GARCIA / AFP

Buenos AiresMés de 120 detinguts, 70 ferits i greus destrosses. Aquest ha estat el balanç dels violents incidents registrats aquest diumenge a la nit als carrers de Buenos Aires després del subcampionat de l'Argentina al Mundial del Brasil, segons han informat fonts oficials.

"Això no ha estat casualitat, ha estat planificat. Hi havia una planificació perquè això passés i es generés el caos", ha declarat a Radio la Red el secretari de Seguretat argentí, Sergio Berni.

Berni ha relatat que després de les deu de la nit (hora local), un grup d'encaputxats va trencar voreres d'avingudes del centre de Buenos Aires, va saquejar negocis i automòbils i es va enfrontar a policies i periodistes. "Anaven tots molt beguts. Vam actuar, ningú no li agrada actuar a una festa. Actuar en aquestes condicions és molt difícil. Hi havia criatures i nadons, calia separar el gra de la palla", ha afegit el secretari de Seguretat.

stats