Barça

Memphis i Eric Garcia, pendents de "fórmules per abaixar la massa salarial" per poder ser inscrits

Els dos fitxatges podran jugar diumenge si la patronal accepta una sèrie d'acords que el Barça ha treballat en les últimes hores

2 min
Memphis Depay, en acció durant el Gamper, encara no sap si podrà debutar a la Lliga.

BarcelonaEl Barça treballa perquè diumenge al Camp Nou, en el primer partit de Lliga, els 22.000 aficionats culers que hi haurà a la graderia puguin veure Memphis Depay i Eric Garcia en acció. La intenció del club és que dos dels fitxatges de l'estiu puguin ser inscrits a temps per jugar contra la Reial Societat, però l'última paraula per assolir aquest objectiu la tindrà la Lliga. Segons ha pogut confirmar l'ARA a partir de fonts blaugranes, el vistiplau de la patronal dels clubs depèn d'una sèrie d'acords que els executius han negociat en les últimes hores per abaratir el cost salarial de la plantilla, un escull que va frustrar la renovació de Messi i que també amenaça amb la no inscripció de les noves contractacions. Les mateixes fonts puntualitzen que aquests pactes no són amb Sergio Busquets ni amb Jordi Alba, amb els quals hi ha converses per diferir una sèrie de quantitats, sinó amb altres futbolistes.

La resposta de la Lliga a les solucions plantejades per l'àrea esportiva per ajustar-se al límit salarial arribarà aquest dissabte. Si finalment hi ha llum verda, Depay i Eric Garcia, que portaran respectivament els dorsals 9 i 24 aquesta temporada, podrien debutar a la Lliga a les ordres de Ronald Koeman. Emerson Royal, en canvi, té els minuts assegurats, ja que a ulls de la normativa vigent és un futbolista que torna de cessió. Per la seva banda, el Kun Agüero, que estarà deu setmanes lesionat al bessó, no serà inscrit a la competició estatal fins que el Barça no sigui capaç de buidar el vestidor amb algun traspàs o cessió. La intenció de l'entitat és col·locar Samuel Umtiti, Miralem Pjanic i Martin Braithwaite el més aviat possible, però cap dels tres sortirà a curt termini per facilitar les inscripcions. De fet, el camí més curt per garantir-les és validar acords salarials amb jugadors que sí que entren en els plans dels tècnics. Com ja s'ha anat informant les últimes setmanes, el jugador més predisposat a ajudar ha sigut Gerard Piqué.

En la compareixença que va oferir per explicar la renúncia a la continuïtat de Messi, el president del Barça, Joan Laporta, va explicar que la massa salarial segueix disparada tot i haver descomptat recentment la fitxa del jugador més ben pagat. "Estem al 95%", va detallar el mandatari culer al respecte. Per tant, continua fent-se imprescindible un gest generalitzat del vestidor pel que fa als seus emoluments per garantir la viabilitat del club i l'inici de la competició sense sobrepassar el fair play financer que marca la Lliga. O això o una sortida que aporti una font d'ingressos immediata, ja que la decisió de la institució, per ara, és renunciar als 270 milions d'euros que li proporcionava la Lliga a través del fons d'inversió CVC.

stats