Bàsquet
Esports 29/07/2022

Marc Gasol, obligat a aparcar l'americana

L'ACB no permet que el català compagini el seu càrrec de president amb el de jugador

3 min
Marc Gasol, president del Bàsquet Girona

GironaDesprés que l'assemblea general de l'ACB aprovés per unanimitat l'admissió del Bàsquet Girona com a soci i confirmés que l'equip català podrà disputar la Lliga Endesa 2022-23, Marc Gasol ultima la fórmula per esquivar un últim obstacle administratiu. Segons l'article 25 del reglament de competició, “serà incompatible la condició d’administrador o directiu d’un club amb l’exercici de qualsevol de les funcions previstes en aquest reglament que estiguin subjectes a inscripció en les competicions organitzades per l’ACB”. El campió de la NBA, per tant, no pot compatibilitzar el seu càrrec de president amb el de jugador.

El club està valorant diferents possibilitats per burlar aquesta incompatibilitat i que Marc Gasol pugui jugar a les ordres d'Aíto García Reneses. El seu germà Pau és el vicepresident de l'entitat. El Bàsquet Girona ha incorporat Quino Colom, Pato Garino, Pol Figueras, Kameron Taylor i Roko Prkacin per reforçar una plantilla en què Marc Gasol, Josep Franch, Jaume Sorolla i Èric Vila també continuaran respecte a l’equip que va aconseguir l’ascens. Txemi Urtasun, Karamo Jawara i Kaspars Vecvagars, en canvi, no continuaran al conjunt gironí. Pol Molins, Mads Bonde Stürup i Gonçalo Delgado, per la seva banda, aniran cedits.

Marc Gasol.

"Com a president soc més tranquil que com a jugador. Tinc més reflexió i soc molt col·laboratiu. El cor no va tan disparat com a la pista, on vius molt de la intuïció i l'emoció. Intento donar suport i empoderar les àrees que tenim al club. Intento ser molt creatiu, animar la gent a ser valenta. S'ha d'aprendre de la resta, però hem de trobar la nostra pròpia manera de fer les coses. Hem de ser valents, cometre moltes errades i solucionar-les amb autocrítica. Podem prendre riscos, però si ens equivoquem això no ens suposa una gran despesa", explica Gasol a l'ARA.

Un club atípic

El doble campió del món està consolidant un club atípic en què els resultats no són el punt més important. "La part esportiva té un 33% d'importància. L'esport és una eina per educar i demostrar els valors que té aquest club, que són diferents. Per a mi és igual d'important guanyar que donar una bona imatge. Intentem no consumir plàstics d'un sol ús, tant nosaltres com els aficionats. Volem ser una referència. Necessitem vehicles, però volem que siguin elèctrics. Ens volem moure de manera sostenible, no volem deixar una empremta carbònica gaire gran. De vegades hem de viatjar en avió o en autobús, però volem compensar-ho per ser propers a neutres. Volem millorar la instal·lació. A més, accentuem la integració social, ja sigui amb l'equip de bàsquet en cadira de rodes o amb accions amb altres institucions. Estem creixent molt i vivim les coses amb molta intensitat, però el procés està sent molt enriquidor. Destinem molts esforços perquè la gent visqui una experiència més enllà del partit i adopti bons hàbits", argumenta Gasol.

El Bàsquet Girona ultima el fitxatge de Pierre Oriola per reforçar el seu joc interior. El club ja ha arribat a un acord amb el jugador de Tàrrega, però primer el pivot s'ha d'entendre amb el Barça, amb qui encara té contracte. El que canvia de rol és Jordi Sargatal. L'entrenador que va aconseguir l'ascens s'ha desvinculat del primer equip. El tècnic gironí es reincorpora a l’organigrama de la base del club com a responsable en l'àrea metodològica des de la categoria mini fins a l'U18. A més, l'entitat va arribar fa uns dies a un acord amb l'Uni Girona per impulsar un projecte comú de bàsquet base femení.

stats