Esports 23/05/2018

La lliga de futbol americà multarà els jugadors que s'agenollin amb l'himne

Trump havia obert una campanya acusant els futbolistes d'antipatriòtics

Ara
2 min
Trump causa indignació en el món del futbol i del bàsquet

BarcelonaDonald Trump s'ha sortit amb la seva i la Lliga Nacional de Futbol americà (NFL, en la sigla en anglès) ha anunciat aquest dimecres que a partir d'ara multarà els equips si els seus jugadors no es mantenen drets quan escolten l'himne nacional abans dels partits. El president havia sigut un dels més crítics amb els jugadors agenollats quan sonava l'himne, en protesta pel tracte vexatori i la brutalitat de la policia amb els ciutadans afroamericans, i els havia arribat a qualificar d'antipatriotes. Roger Goodell, comissionat en cap de la NFL, ha anunciat dimecres una nova política que farà que els equips paguin una quantitat indeterminada si els jugadors al camp no es queden drets mentre soni l'himne nacional abans de començar el partit.

La nova política obliga els jugadors i el personal tècnic a quedar-se drets quan soni l'himne i demana als qui no vulguin seguir aquesta norma que es quedin al vestidor. Però el sindicat dels jugadors, l'Associació de Jugadors de la NFL, s'ha queixat que la lliga no els ho ha consultat i ha avisat que podria cridar els associats a no complir-la.

A finals del 2016 Collin Kapernick, activista pels drets humans i jugador del San Francisco, va ser el primer jugador a agenollar-se quan sonava l'himne durant un partit oficial de la lliga i de seguida el van imitar companys seus, la majoria també afroamericans, per denunciar la violència d'agents de la policia contra la població negra arran de la mort a trets de joves desarmats. El president Trump va mostrar públicament el seu malestar i va demanar a la NFL castigar els jugadors fent-los pagar més impostos.

La direcció de la lliga va rebutjar la proposta de Trump però ja es va mostrar a favor que els jugadors "estiguessin drets" durant la interpretació de l'himne.

stats