Barça
Esports 21/03/2023

La Lliga guanya la batalla: Gavi es queda sense fitxa del primer equip i torna ser juvenil

El jutjat mercantil número 10 de Barcelona ho confirma després de comprovar que la demanda del Barça va ser presentada fora de termini

2 min
D'esquerra a dreta: El quart àrbitre del Barça-Cadis, Xavi Hernández i Gavi

BarcelonaGavi no és jugador del primer equip del Barça, sinó del juvenil. Les mesures cautelars que un jutge del mercantil va concedir al Barça al febrer per poder inscriure Gavi com a jugador del primer equip han quedat "sense efecte". El motiu? Que l'entitat blaugrana va presentar la demanda fora de termini, segons confirma el magistrat en la resolució.

El reglament de la Lliga impedia la inscripció de Gavi com a membre del primer equip després d'haver renovat el seu contracte el setembre passat i haver-li augmentat la nòmina, equiparant-se a la d'altres futbolistes del primer equip. La normativa dicta que els clubs que hagin aconseguit un finançament extra, com per exemple la venda de patrimoni –el Barça va generar ingressos a partir de la venda de palanques–, han d'acreditar que poden incloure els salaris dels nous jugadors registrats no sols en la temporada vigent de la inscripció, sinó també en les dues següents. En les quals, al parer de la Lliga, el Barça seguirà excedit en el fair play financer, segons manté Javier Tebas. Aquest és el principal escull que fa que la Lliga no deixi incloure el nou contracte de Gavi.

Gavi podrà seguir jugant

A efectes pràctics, però, no canvia res. El Barça podrà seguir tenint el jugador del planter i Gavi no deixarà d'estar en la dinàmica del primer equip. El migcampista podria tornar a deixar d'estar inscrit com a membre del primer equip, però podrà continuar jugant com fins ara, només que ho hauria de tornar a fer amb la fitxa del juvenil –i un visat per poder participar a Primera Divisió–. Si l'aixecament de les cautelars acaba sent ferm –el club té 20 dies per presentar recurs–, el Barça haurà d'inscriure el nou contracte de Gavi a l'estiu, ja que als ulls de la Lliga el contracte vàlid tornaria a ser el que expira a finals d'aquest curs, no el que va signar al setembre.

stats