RCD Espanyol
Esports 11/03/2023

L’Espanyol no troba la fórmula per trencar el malefici del Santiago Bernabéu

Els blanc-i-blaus cauen a Madrid tot i el gol inicial de Joselu i segueixen a dos punts del descens

2 min
Militao ha marcat, de cap, el segon gol del Reial Madrid contra l'Espanyol
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Reial Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Nacho, Camavinga; Tchouaméni (Rüdiger, 74’), Kroos (Ceballos, 74’), Modric (Asensio, 72’); Valverde, Rodrygo i Vinicius Jr (Álvaro Rodríguez, 90’). Entrenador: Carlo Ancelotti
  • Espanyol: Pacheco; Óscar Gil (Pierre-Gabriel, 69’, Aleix Vidal, 84’), César Montes, Sergi Gómez (Melamed, 84’), Cabrera; Rubén Sánchez (Puado, 75’), Vinicius Souza, Gragera (Denis Suárez, 75’), Darder, Braithwaite i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Gols: 0-1 Joselu (8’), 1-1 Vinicius Jr (22’), 2-1 Militao (39’), 3-1 Asensio (93’)
  • Àrbitre: Figueroa Vázquez (Comitè Andalús)
  • Targetes grogues: Cabrera (19’), Vinicius Jr (32’), Óscar Gil (56’), Ceballos (86’), Carvajal (88’)
  • Targetes vermelles: Cap
  • Estadi: Santiago Bernabéu, 59.872 espectadors

Jordi Lardín seguirà sent el protagonista de bona part de les prèvies periodístiques en la propera visita de l’Espanyol al Santiago Bernabéu. L’heroi de l'últim triomf blanc-i-blau al coliseu blanc segueix sense trobat un successor capaç de repetir la gesta que va aconseguir el 1996, quan va firmar el doblet de l’última victòria de l’Espanyol al camp dels blancs. Aquesta vegada, els deixebles de Diego Martínez han caigut (3-1) en un partit que se'ls ha fet massa llarg al primer temps i massa curt al segon. 

Avisava Rafa Marañón, pocs instants abans de l’inici del partit, que per puntuar al Bernabéu l’Espanyol necessitava avisar. I això és el que han fet, d’inici, els blanc-i-blaus: tres clares arribades en el primer quart d’hora de joc. A la segona, Joselu ha obert la llauna després d’una sensacional rematada al primer toc amb l’esquerra que ha dirigit a l’escaire, fent bona una gran maniobra i posterior assistència de Rubén Sánchez per la dreta. El punta no ha tingut pietat de l’equip on es va formar, i que alhora és la seva víctima preferida: li ha marcat vuit gols en 10 partits. Aquest gol, que li permet superar un Benzema a qui els blancs no han necessitat, el situa de nou com a segon màxim golejador de la Lliga, amb 12 dianes. Ha estat el primer gol que l’Espanyol marcava al Bernabéu des del 2014. 

L’alegria ha durat ben poc als de Diego Martínez, que tot i defensar bé en bloc baix, amb nombroses ajudes defensives, han començat a patir de valent quan el Reial Madrid ha decidit posar una marxa més. L’Espanyol ha deixat d’amenaçar la porteria de Courtois a mitjans de la primera meitat i els d’Ancelotti n’han tingut prou amb activar Vinicius Jr, que no ha perdonat en la primera internada en què ha trobat un forat per xutar. L’empat ha esperonat els blancs, que han aprofitat la inèrcia per acabar d’encerclar l’Espanyol al seu terç de camp. De mica en mica, com la gota malaia, el Reial Madrid ha anat avisant fins que ha trobat el segon en un desajustament de l’Espanyol en un córner. Militao, de cap, ha castigat el desgavell defensiu dels visitants. 

Sense desprotegir-se, els blanc-i-blaus han intentat treure una mica el cap de la cova a la segona meitat, però el Santiago Bernabéu seguia fent massa pujada: la pilota gairebé sempre ha estat sota el domini blanc, i sempre que l’ha recuperat, l’Espanyol tenia massa metres al davant per córrer. El Madrid, còmode tot i el curt avantatge, ha engegat el pilot automàtic. En el tram final, la pilota ha seguit transitant prop dels dominis de l’àrea blanc-i-blava. L’ajustat marcador ha donat certes esperances a l’Espanyol, que ha acabat el partit amb tot el seu arsenal ofensiu sobre la gespa. Amb Denis, Puado i Melamed, acompanyant Joselu, Braithwaite i Darder, els blanc-i-blaus han intentat repetir la gesta del Wanda Metropolitano i el Camp Nou, on aquest curs van aconseguir empatar. L'Espanyol, però, no ha acabat de creure en el miracle. Amb tot l’equip bolcat, els blanc-i-blaus no ha tingut forces per evitar el tercer dels blancs, firmat per Asensio. El malefici del Bernabéu durarà, com a mínim, un any més.

stats