RCD Espanyol
Esports 04/02/2023

L’Espanyol neda a contracorrent contra Gil Manzano i un cúmul d’infortunis

Els blanc-i-blaus mereixen més contra l'Osasuna en un partit amb un polèmic gol en contra

3 min
Braithwaite ha firmat el gol de l'empat de l'Espanyol contra l'Osasuna
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Álvaro Fernández; Pierre-Gabriel, César Montes (Sergi Gómez, 39’), Cabrera, Brian Oliván; Aleix Vidal (Rubén Sánchez, 46’), Calero (Gragera, 61’), Darder, Melamed (Denis Suárez, 61’); Braithwaite (Expósito, 76’) i Puado. Entrenador: Diego Martínez
  • Osasuna: Aitor Fernández; Diego Moreno (Pablo Ibáñez, 67’), Unai García, David García, Juan Cruz; Lucas Torró (Brasanac, 46’), Moncayola, Moi Gómez, Abde; Chimy Ávila (Rubén García, 56’) i Budimir (Kike García, 67’). Entrenador: Jagoba Arrasate
  • Gols: 0-1 Budimir (45’), 1-1 Braithwaite (59’)
  • Àrbitre: Jesús Gil Manzano (Comitè Extremeny)
  • Targetes grogues: Abde (15’), Moi Gómez (29’), Pierre-Gabriel (45’), Aleix Vidal (45’), Unai García (62’), Moncayola (78’)
  • Targetes vermelles: Pierre Gabriel, per doble groga (45’ i 45’); Abde, per doble groga (15’ i 45’). 
  • Estadi: RCDE Stadium, 22.438 espectadors

L’Espanyol està decidit a no rendir-se per més infortunis que se li presentin al davant. Els blanc-i-blaus han sumat, contra l’Osasuna (1-1), un punt que els queda curt per tots els mèrits que han hagut de fer per remar a contracorrent i superar tot tipus d’obstacles. A les baixes ja conegudes dels sancionats Vinícius i Óscar Gil s’hi ha afegit, poques hores abans del partit, la lesió muscular de Joselu, que estarà de baixa entre dues i tres setmanes.

Per si no n’hi havia prou, la columna vertical dels blanc-i-blaus ha patit una altra absència de pes: una topada entre César Montes i Budimir ha obligat el central mexicà, que ha quedat estabornit, a demanar el canvi poc després de la mitja hora de partit. El davanter croat de l’Osasuna ha aprofitat la seva absència per avançar els navarresos pocs minuts després. El seu gol, això sí, no hauria d’haver pujat al marcador, perquè Chimy Ávila havia empès prèviament Pierre-Gabriel en un salt. Una falta clara que ha vist tothom menys Gil Manzano. L’acció, de fet, ha estat força similar al gol anul·lat per falta prèvia de Benzema en el Reial Madrid - València de dijous passat. Aquest cop, però, el VAR no ha intervingut ni per avisar l’àrbitre principal que revisés l’acció. 

Aquí ha començat Gil Manzano un recital que ha seguit pocs segons després, amb una doble expulsió incomprensible. Pierre-Gabriel i Abde han mantingut una discussió verbal després d’una disputa neta per una pilota i l’àrbitre ha decidit ensenyar-los a tots dos la segona groga. Un càstig excessiu que ha obligat l’Espanyol a reorganitzar-se a partir de l’absència del lateral francès, que ha viscut un debut estrellat en un partit on estava sent un dels jugadors més actius de l’Espanyol. I això que al davant ha tingut un prova de foc: frenar el sempre descarat Abde, a qui l’Osasuna ha buscat constantment. Pierre-Gabriel, però, l’ha contingut prou bé, marcant-lo en camp rival i corregint darrere sempre que li buscava les pessigolles a l'esquena. 

Els navarresos han marxat al descans amb avantatge tot i no ser millors en un partit obert que no ha tingut un dominador clar en cap moment. Les ocasions més clares, això sí, han estat de l’Espanyol. Braithwaite i Puado han avisat amb perill en dos córners, però l’Espanyol ha trobat a faltar Joselu, que a banda de gols sempre ajuda a progressar tot l’equip convertint-se en la principal referència ofensiva. Els blanc-i-blaus no s’han desanimat tot i el cúmul d’infortunis i han sortit dels vestidors disposats a capgirar el partit. A l’inici de la represa, Melamed i Braithwaite han obligat Aitor a fer dues bones intervencions. El tercer intent ha estat el bo: el danès ha caçat una pilota morta a l’àrea i l’ha transformat en l’empat. 

Amb el partit equilibrat de nou, Diego Martínez ha estat atrevit i ha buscat el segon donant entrada a dos dels últims fitxatges, Denis Suárez i Gragera. El gallec, que ha tornat a sentir-se futbolista després de nou mesos allunyat dels terrenys de joc, ha deixat alguns detalls tècnics de qualitat que demostren que no ha perdut gens de talent. L’Espanyol, massa cansat al tram final, no ha tingut cames per a més. La segona volta comença amb el descens a dos punts.

stats