Futbol territorial
Esports 30/01/2023

Consternació al futbol lleidatà per l'agressió d'un jugador a un àrbitre

Un dels futbolistes de l'Agramunt dona un cop de puny a l'àrbitre al descans d'un partit corresponent a la Segona Catalana

ARA
2 min
Unes targetes de futbol al damunt de la gespa en una imatge d'arxiu

BarcelonaAgressió aquest diumenge al futbol regional lleidatà. Segons ha informat el diari Segre, un jugador de l'Agramunt va agredir l'àrbitre del partit corresponent al subgrup cinquè de Segona Catalana en l'enfrontament contra el Palau d'Anglesola. El col·legiat, E.B.A., va ser agredit ahir amb un cop de puny pel jugador visitant E.G.D., després que aquest i un futbolista del conjunt local fossin expulsats amb motiu d'una baralla al final del primer temps quan els dos equips enfilaven el túnel de vestidors.

L’Agramunt va reacciona de pressa als fets i aquest mateix diumenge va fer fora del club el futbolista, que, a més, s’enfrontarà ara a una sanció que podria ser de fins a 25 partits a causa de la gravetat de l’incident. L'àrbitre, de 21 anys, va rebre l’impacte al llavi i va decretar la suspensió del partit, amb el marcador de 0-0 al descans. A continuació, va anar al CAP de Tàrrega, ciutat on resideix, per ser atès. Li van fer un informe de lesions, que ja ha sigut enviat al jutjat, i el col·legiat denunciarà els fets als Mossos d'Esquadra.

L'agressió es va produir després d'una primera meitat sense incidències destacables, però la baralla entre E.G.D. i alguns jugadors locals, prèvia a les expulsions, va ser el detonant. Segons l’Agramunt, l’entrenador i el jugador expulsat van sol·licitar a l'àrbitre entrar al seu vestidor per demanar-li explicacions; no els hi va permetre i van parlar des de fora, però al creuar-se va ser quan el futbolista li va clavar el cop de puny.

L'Agramunt fa fora el jugador

L’Agramunt no va trigar a emetre un comunicat anunciant que expulsava el jugador del club i demanant disculpes a l’àrbitre. “El club condemna tota mena de violència i no tolera aquest tipus de comportament”, concloïa l'escrit. Per la seva banda, el Palau també ha publicat a les xarxes socials un escrit lamentant els fets i “desitjant a l’àrbitre una ràpida recuperació”. El club del Pla d’Urgell també destaca com va procedir l’Agramunt. “En tot moment han procurat calmar els ànims i la seva actitud ha estat la més correcta possible", diuen.

stats