Futbol
Esports 26/05/2023

El jutjat de València cita a declarar Vinicius pels crits racistes a Mestalla

Ho farà per videoconferència en condició de perjudicat, i també estan citats els tres aficionats que van ser detinguts

2 min
Vinicius al partit del seu equip davant el Rayo Vallecano

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 10 de València ha citat a declarar Vinicius arran dels crits racistes que va rebre a Mestalla. El jugador del Madrid, que farà la seva intervenció per videoconferència en condició de perjudicat, participarà en el judici on també estan citats en condició d'investigats els tres joves d'entre 18 i 21 anys que van ser detinguts dimarts com a suposats autors d'un delicte d'odi. El judici encara no té data fixada, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a través d'un comunicat.

El jutjat ha obert el procediment després de rebre un atestat per part de la policia, que s'afegeix a la denúncia presentada per la Lliga, entitat que també s'ha personat a la causa com a acusació particular. En el cas concret de Vinicius, el tribunal ha sol·licitat que els jutjats de Madrid habilitin tots els mitjans tècnics necessaris perquè el futbolista pugui declarar des de la capital espanyola i no s'hagi de desplaçar a València. És el mateix tracte que s'ha tingut amb el futbolista brasiler en el cas que també està sent jutjat a Mallorca.

No són les úniques ordenances. Els tres investigats hauran de presentar-se prèviament al jutjat i la magistrada ha sol·licitat al València que conservi tot el material audiovisual de què disposa, a través de les càmeres de seguretat de Mestalla, a partir del minut 72 que és quan comencen els incidents. En paral·lel, la policia ja va rebre fa uns dies les imatges de la Lliga –la gravació individual de totes les càmeres que van servir per retransmetre el partit per televisió– i les va examinar, incloent-les a l'atestat. Finalment, també ha requerit al València que identifiqui els vigilants de seguretat que aquell dia eren a l'estadi, concretant la seva ubicació i tasca encomanada, ja que també poden ser citats a declarar en condició de testimonis.

Apel·lació rebaixa de cinc a tres partits la sanció per al València

D'altra banda, aquest divendres també s'ha conegut la decisió del Comitè d'Apel·lació de la Federació Espanyola, que ha estimat parcialment el recurs del València i ha reduït de cinc a tres partits el tancament de la graderia Kempes de l'estadi de Mestalla.

Inicialment, el club xe havia estat sancionat amb cinc partits de tancament d'aquesta zona del camp, d'on suposadament van sortir el gruix d'insults racistes que va rebre Vinicius. El València, tot i haver rebut parcialment la raó, valorarà presentar un recurs al Tribunal d'Arbitratge (TAD).

stats