Lliga F

La junta de Laporta ignora el Barça femení

L'assemblea de socis compromissaris ha finalitzat quan el partit de la Lliga F que el conjunt blaugrana ha guanyat davant el Granada per 6-1 ja era a la segona part

3 min
Asisat Oshoala ha marcat dos gols davant el Granada.

BarcelonaEl Barça-Granada de la Lliga F ha començat a les 18.30 h a l'Estadi Johan Cruyff de Sant Joan Despí i l'assemblea de socis compromissaris del club blaugrana, que havia donat el tret de sortida a les 10 h a l'Auditori 1899 del Camp Nou, ha finalitzat a les 19.43 h. Aquesta vegada el president Joan Laporta no ha considerat l'enfrontament com a prioritari com va passar quan va ajornar l'assemblea del 18 d'octubre del 2021 perquè no es trepitgés amb el partit del Barça masculí davant el València. Fins i tot, s'ha quedat fins al final de la sessió el directiu responsable del Barça femení, Xavier Puig, malgrat que no ha intervingut en cap moment de les més de nou hores que ha durat l'assemblea.

Tampoc cap soci compromissari dels gairebé dos centenars que hi havia acreditats al voltant de les 18 h entre els senadors presencials i els participants telemàtics ha alçat la veu per fer referència a aquest fet. Només el secretari de la junta directiva, Josep Cubells, ha advertit a les 14 h, poc abans d'aturar l'assemblea per dinar, de la coincidència que es podia produir amb el Barça-Granada, i ha animat els socis compromissaris i els seus companys de junta directiva a ser més breus en les intervencions per intentar escurçar la durada de l'acte.

Així, el vigent campió de la Champions League, ha disputat el seu partit sense la presència de cap membre de la junta directiva a la llotja de l'Estadi Johan Cruyff. Aquest fet, evidentment, no ha estat cap impediment perquè el Barça hagi tornat a portar a terme allò que fa més bé: guanyar. El rival, l'acabat d'ascendir Granada, que només havia sumat tres punts en els cinc primers partits de la Lliga F, tampoc hi ha posat gaires complicacions malgrat que Jonatan Giráldez ha sortit amb un onze titular ple de jugadores poc habituals i el Barça s'ha imposat per 6-1 amb doblet d'Asisat Oshoala i gols de Patri Guijarro, Ona Batlle, Salma Paralluelo i Mariona Caldentey.

Alexia i Aitana, a la banqueta

La principal novetat ha estat la presència de la central Martina Fernández, amb fitxa del filial, en substitució de la lesionada Irene Paredes, que avui s'ha sabut que té una elongació muscular a l'adductor de la cuixa dreta. D'altra banda, Salma Paralluelo ha estat titular per primera vegada aquest curs després de superar la seva lesió i Sandra Paños ha tornat a la porteria, seguint la seva rotació amb Cata Coll. En canvi, indiscutibles com Alexia Putellas, Aitana Bonmatí i Lucy Bronze han començat des de la banqueta.

Les coses s'han posat ben aviat de cara per al Barça. Només era el minut 6 quan Patri Guijarro ha rebut la pilota dins de l'àrea i ha executat un xut ras davant el qual no ha pogut fer res Sandra Estévez. Però la portera del Granada, de només 21 anys, ha estat decisiva al cap d'una estona per evitar que una jugada d'atleta de Salma Paralluelo, imparable quan es posa a córrer com va demostrar amb tota la seva esplendor durant el Mundial d'aquest estiu, no acabés amb el 2-0.

El continu festival en atac del Barça és massa per a un conjunt com el Granada. Pots controlar temporalment les davanteres i les migcampistes que, de totes maneres, en qualsevol moment pot aparèixer a la zona de perill una defensa amb capacitat golejadora com Ona Batlle. Una internada seva per la banda esquerra en el minut 29 ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa de l'equip andalús, on han jugat des de l'inici del partit dues exjugadores blaugranes: Ari Mingueza i Ornella Vignola.

En el segon temps el Barça ha passat per sobre del Granada. Primer ha arribat el 3-0 quan Salma ha estat la més llesta en una jugada embolicada dins de l'àrea. Per si quedava algun dubte, Patri Guijarro ha regalat el 4-0 a Mariona, que ha picat la pilota per sobre d'Estévez just després d'entrar al terreny de joc. I, en dos minuts, Oshoala ha fet dos gols a porteria buida que han posat el 6-0. El Granada ha anotat el gol de l'honor en el temps de descompte mitjançant Laura Pérez.

  • -Barça: Paños; Torrejón, Martina Fernández (Alexia, 65'), Mapi León, Ona Batlle; Patri Guijarro (Keira Walsh, 77'), Ingrid Engen, Clàudia Pina (Aitana, 65'); Salma Paralluelo (Vicky López, 77'), Oshoala i Bruna Vilamala (Mariona, 64'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • -Granada: Sandra Estévez; Gaste (Edna, 46'), Cristina Postigo, Marta, Esther Martín-Pozuelo; Alicia Redondo (Naima, 66'), Ari Mingueza; Ornella Vignola (Laura Pérez, 78'), Andrea Gómez (Lucía Martínez, 66'), Laura Requena; i Carlota Suárez (Alba Pérez, 46'). Entrenador: Roger Lamesa.
  • -Gols: 1-0 Patri Guijarro (6’), Ona Batlle (29'), Salma Paralluelo (59'), Mariona Caldentey (66'), Asisat Oshoala (80'), Asisat Oshoala (82'), Laura Pérez (93').
  • -Àrbitra: Elia María Martínez Martínez (Comitè Murcià).
  • -Targetes grogues: Andrea Gómez (59').
  • -Targetes vermelles: cap.
  • -Estadi: Estadi Johan Cruyff, 4.653 espectadors.
stats