25/12/2022

Joan Laporta i la propaganda

2 min
Joan Laporta fent el brindis amb la premsa.

BarcelonaJoan Laporta va afirmar el 14 d'octubre, tres dies abans que se celebrés la gala de la Pilota d'Or a París, que es trobaria allà amb Leo Messi i va deixar anar que existia la possibilitat de conversar sobre el seu futur i el seu possible retorn al Barça. El Leo ni tan sols hi va anar. Fa menys d'una setmana es va especular també amb el viatge del president executiu del Barça a Qatar per veure la final de la Copa del Món i, de passada, deixar implícita una trobada amb Messi per parlar de futur amb ell i els seus afins. Si Laporta hi va ser, ho va fer tant en privat que no n'ha transcendit ni una sola imatge. I això estrany en ell, estranyíssim.

Però el pitjor encara havia d'arribar. A la trobada nadalenca amb la premsa d'aquest dimecres, el mandatari culer va parlar als corrillos informals amb els periodistes de fórmules imaginatives i projectes en marxa perquè Messi tornés a casa. Dos anys després que ell mateix el fes fora quan feia poc que era president, esclar. Ho va deixar anar, si fa no fa, amb una diferència de temps de més o menys quatre hores fins que Le Parisien, el diari oficial del PSG, difongués la renovació de l'estrella del Mundial pel club del xeic. Durant aquest interval, les webs dels diaris i els informatius van difondre el missatge. La propaganda.

Després del desencís, la resposta de Laporta va ser a través de la televisió del club. “En el tema Messi no podem generar segons quines expectatives”, va dir. Com si les expectatives se les haguessin inventat els mitjans de comunicació i no ell. I aquí pau i després glòria. No és la primera vegada que ens equivoca. Per no dir que ens menteix, que queda lletgíssim.

A Xavi no el volia com a entrenador, no el veia preparat, i aquí el tenim; ara n'és megafan, fins al punt de lloar la seva inqüestionable petjada en la selecció espanyola que va guanyar Costa Rica per 7-0 i després va caure eliminada. Ronald Koeman estava sentenciat fins que va arribar a Madrid i, abans d'un partit contra l'Atlètic, el seu amic de la infància, vicepresident primer i responsable de l'àrea esportiva, Rafael Yuste, va assegurar que el Barça no s'havia plantejat destituir el neerlandès quan el mateix Laporta havia expressat la seva opinió en contra dies abans en una altra trobada amb periodistes.

Si el missatge que envia el Barça com a club és enganyós, com després demostren els fets, hi ha un problema sigui quin sigui el president. Amb Laporta ja ha passat unes quantes vegades. I assenyalar-ho és obligatori, no una mania persecutòria.

stats