FUTBOL
Esports 28/10/2013

El president de la UEFA planteja ampliar de 32 a 40 el nombre de finalistes del Mundial

Segons Michel Platini, la competició només necessitaria augmentar la seva durada tres dies per incloure un partit més en la fase de grups

Efe
1 min

MadridEl president de la UEFA, Michel Platini, ha plantejat la possibilitat d'ampliar de 32 a 40 el nombre de seleccions participants en la fase final del Mundial. Segons la seva opinió, la competició només necessitaria augmentar la seva durada tres dies per incloure un partit més en la fase de grups.

En una entrevista amb el diari anglès 'The Times', Platini ha assegurat que està d'acord amb l'opinió del president de la FIFA, Joseph Blatter, sobre una major presència de l'Àfrica en aquesta competició, ja que aquest continent té 54 nacions i només 5 places al Mundial. Europa té 53 països i 13 finalistes.

"Estic totalment d'acord amb Blatter, necessitem més països de l'Àfrica i d'Àsia. Però en comptes de reduir els europeus, hem d'anar cap a 40 seleccions a la Copa del Món. Podem afegir-ne dues de l'Àfrica, dues d'Àsia, dues d'Amèrica, una d'Oceania i una d'Europa", ha afirmat Platini.

El president de la UEFA ha considerat que aquest projecte "és bo per a tothom" i ha explicat que amb el canvi la fase final del Mundial constaria de vuit grups de cinc seleccions, en comptes dels vuit grups amb quatre equips que hi ha actualment.

"El futbol està canviant i ara tenim 209 associacions. Ha d'haver-hi més països, per què reduir-los? 40 equips no està malament. Tens tres dies més de competició i fas feliç més gent", ha afegit Platini.

El president de la UEFA ha recordat que la FIFA ha crescut en més de 60 associacions entre 1975 i 2002 i ha considerat que augmentar el nombre de seleccions al Mundial reflectiria millor el nombre de nacions. El campionat "no està basat en la qualitat de les seleccions perquè en el Mundial no hi ha les 32 millors", ha dit.

stats