Bàsquet - Eurolliga
Esports 24/03/2023

Gir de guió: pot seguir Saras al Barça?

La intenció del club és prolongar l'etapa del lituà a la banqueta culer

3 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaTot i que els resultats finals influiran en la seva decisió, el Barça té la intenció de renovar Sarunas Jasikevicius. La vinculació de l'entrenador lituà s'allargarà de manera automàtica si l'equip guanya l'Eurolliga, però, si no, la seva continuïtat no està descartada. A aquestes altures, la intenció del club és prolongar l'etapa de Saras a la banqueta culer.

El Barça va aparcar la decisió sobre Jasikevicius fins al final de la temporada, quan també tindrà més clar quina ha de ser la retallada econòmica de la secció. "Hem quedat per parlar al final de la temporada", es limita a dir el tècnic.

La fórmula Saras va viure el seu moment més delicat després de l'eliminació de la Copa del Rei. Després de les decepcions de la Lliga, l'Eurolliga i la Supercopa, la Copa és el quart títol consecutiu que se li va escapar a un equip construït per omplir les vitrines del museu del club. Les mirades es van concentra en el lituà. L'entrenador, que va canviar l'estat d'ànim de la secció culer, va rebre la majoria de les crítiques. Ningú va dubtar dels seus coneixements tàctics, perquè la seva ment és privilegiada per llegir el bàsquet, però la gestió del grup no va tenir el mateix consens.

El Barça va estudiar l'estiu passat la possibilitat d'incloure una figura per fer de pont entre Saras i el vestidor, una mena de Manel Estiarte adaptat a les característiques del bàsquet. El tècnic va fer autocrítica i va intentar ajustar la seva manera de fer, reduint les esbroncades públiques i modificant la planificació amb l'objectiu que l'equip arribés bé al segon tram de la temporada. La gestió de Cory Higgins i Nikola Mirotic, dos jugadors clau que sortien d'una lesió, es va fer amb molta cautela.

Nico Laprovittola i Lefteris Bochoridis

El Barça s'assegura el bitllet per lluitar pel títol de l'Eurolliga (74-88)

El Barça no va badar contra un Panathinaikòs descafeïnat (74-88) i es va assegurar, quan encara queden quatre partits per acabar la temporada regular, la classificació per disputar els quarts de final de l'Eurolliga. El següent objectiu serà segellar el factor pista a favor en les eliminatòries pel títol. El domini en el rebot va ser decisiu en un Oaka menys agressiu que altres vegades.

Nikola Mirotic va sumar 26 punts en tan sols 26 minuts, però el gran protagonista del triomf culer va ser Mike Tobey. El pivot nord-americà va sumar 16 punts amb 4/6 en triples. A més, Tomás Satoransky es va quedar a un pam del triple doble gràcies a 8 punts, 9 rebots i 9 assistències.

"Hem aconseguit el primer objectiu de la temporada, però hem de lluitar per reptes més ambiciosos", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà va recuperar Cory Higgins en una tarda en què va descartar Oriol Paulí, Sergi Martínez, que es va quedar a Barcelona, i James Nnaji.

Tot i les baixes de jugadors importants com Dwayne Bacon i Mateusz Ponitka, el Panathinaikòs va obrir el partit amb més concentració. L'equip grec va aprofitar la mobilitat de Georgios Papagiannis i la poca punteria exterior del Barça per construir-se una diferència d'onze punts (23-12). La reacció visitant no es va produir fins al segon quart. Dos van ser les palanques que van impulsar el conjunt culer. La primera, la millora defensiva. La segona, l'actuació de Mike Tobey. Els 11 punts del pivot nord-americà van capgirar l'escenari (36-43).

Mirotic va anotar 10 punts en tan sols dos minuts i el Barça va començar a encarrilar la victòria contra un rival que es va anar esbravant com la gasosa (39-53). Les pilotes perdudes van ser una de les poques lloses d'un equip visitant que va exhibir un joc molt sòlid per assegurar-se la seva presència entre els vuit millors equips de la competició. La reacció final del Panathinaikòs va servir per ajustar el marcador (60-65), però la victòria no va perillar.

"Tenim objectius més grans, però aconseguir la classificació per als play-off era una de les nostres prioritats", va resumir Mirotic.

stats