Bàsquet - Eurolliga
Esports 19/01/2023

Satoransky canvia l'estat d'ànim del Barça (78-85)

El retorn del base txec impulsa l'equip blaugrana a Vitòria

2 min
Tomás Satoransky
  • Cazoo Baskonia: Thompson (10), Giedraitis (11), Sedekerskis (16), Díez, Kotsar (10) -cinc inicial-; Howard (7), Raieste, Marinkovic (6), Hommes (12), Enoch (6), Costello i Kurucs.
  • Barça: Satoransky (11), Laprovittola (6), Kalinic (9), Mirotic (15) y Tobey (3) -cinc inicial-; Da Silva (7), Higgins (6), Abrines (3), Sanli (8), Kuric, Jokubaitis (13) i Nnaji (4).
  • Resultats parcials: 28-28 / 12-19 / 23-17 / 15-21
  • Àrbitres: Sasa Pukl , Robert Lottermoser i Jurgis Laurinavicius.
  • Eliminat: Howard.
  • Pavelló: 10.072 espectadors al Fernando Buesa Arena.

El Barça va completar un superdijous rodó per als aficionats culers amb una victòria de l'equip de bàsquet a la pista del Cazoo Baskonia (78-85). L'equip blaugrana va sumar un triomf molt sòlid en una de les pistes més difícils de l'Eurolliga. El conjunt català va aprofitar el seu domini en el rebot i una bona defensa, especialment sobre Markus Howard, per imposar el seu pla de partit.

Sarunas Jasikevicius va recuperar Tomás Satoransky i el base, que va ser titular, va canviar l'estat d'ànim d'un Barça que no havia acabat de rodar fi en els partits anteriors. El director de joc va anotar 11 punts, però el seu retorn va servir per tornar a equilibrar el joc d'un equip que portava dies desajustat. "Els últims dies han sigut difícil per a mi, ja que no podia ajudar l'equip", va reconèixer el jugador. "Estic content perquè hem entès com havíem de jugar contra el Baskonia, un rival molt difícil", va dir l'entrenador.

El Barça va aprofitar la seva bona punteria per començar trepitjant amb força a Vitòria. L'equip blaugrana va anotar els cinc primers triples contra un Baskonia que va tenir problemes per controlar el rebot (40-47). El partit va arribar ajustat a l'últim període, quan el conjunt culer va tornar a imposar el seu guió contra un rival que no va poder evitar la quarta derrota consecutiva. Sense encert des de la línia de tres punts, els locals no van poder mantenir el ritme anotador dels visitants.

"Hem fet un pas endavant en defensa per aturar segurament el millor equip ofensiu de la competició. Hem fet una bona feina en el rebot", va reflexionar Nikola Mirotic, que va sumar 15 punts i 6 rebots.

stats