El Barça més espès evita una indigestió de brètzels (72-70)

L'equip blaugrana malbarata una diferència de 12 punts i guanya pels pèls

• Barça: Satoransky (5), Laprovittola (5), Kalinic (4), Mirotic (12), Sanli (10) -cinc inicial-; Da Silva (3), Vesely (10), Abrines (7), Higgins (9), i Jokubaitis (7). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Bayern Munic: Winston (4), Weiler-Babb (15), Bonga (2), Rubit (10), Gillespie (3) -cinc inicial-; Walden (9), Seeley (2), Giffey (4), Jaramaz (12), Zipser i Wimberg (9). Entrenador: Adriano Vertemati.
  • Resultats parcials: 21-14 / 13-19 / 17-14 / 21-23
  • Àrbitres: Ilija Belosevic, Emin Mogulkoc i Mario Majkic.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 5.668 espectadors.

El joc del Barça no enamora, però els resultats continuen sent bons. L'equip blaugrana va desactivar un sempre incòmode Bayern Munic (72-70) i es va apuntar la segona victòria europea de la setmana. Sense bons percentatges de tir, el conjunt català va malbaratar un avantatge de 12 punts. El rival alemany va disposar de l'última possessió en una acció en què Ognjen Jaramaz va fallar el triple decisiu.

"El Bayern no surt mai del partit i sempre juga amb paciència. És un equip molt dur mentalment, però hem aconseguit la victòria. Espero que l'equip aprofiti aquestes victòries per seguir millorant i aconseguir una versió més sòlida", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà va deixar sense jugar Mike Tobey i Kyle Kuric. "Hem guanyat el partit, però ho hauríem d'haver fet millor en el tram final", va explicar Jan Vesely. El pivot txec va sumar 10 punts i 9 rebots.

El Bayern Munic és un equip d'autor, però no va notar l'absència d'Andrea Trinchieri. L'entrenador italià no va viatjar a Barcelona per la mort d'un familiar, però el conjunt alemany no va notar la seva absència. Ben dirigit des de la banqueta per Adriano Vertemati, el seu ajudant, els visitants van tornar a demostrar que tenen més joc que noms individuals.

La posada en escena del Barça no va ser dolenta. L'equip blaugrana va utilitzar dos triples de Sertaç Sanli per desajustar la defensa d'un rival que va tenir un primer quart molt pobre ofensivament. Aferrat a la polivalència de Tomás Satoransky, el conjunt català va construir-se una diferència de 7 punts (21-14). La renda local va arribar a ser de 9 punts durant un segon període en què els locals van castigar amb bones transicions cada errada del Bayern (31-22). Quan poden córrer, als jugadors de Jasikevicius els canvia la cara. Lluny de desconnectar-se, l'equip alemany va utilitzar un parcial final de 3-11 per arribar al descans amb les seves opcions intactes (34-33).

El Bayern Munic no té el talent d'altres rivals de l'Eurolliga, però és un equip que sap perfectament a què juga. Gràcies a aquest ordre, ha estat a punt de classificar-se per a la final four durant dos anys consecutius. Aquesta temporada els resultats no són tan positius, però sempre és un adversari que t'obliga a fer una bona lectura del que passa sobre el parquet.

Els alemanys van donar el primer avís de la nit a l'inici del tercer quart, quan es van posar al davant al marcador (36-38). El seu plantejament ple de possessions llargues va alterar el ritme d'un Barça que no va ser capaç de posar una marxa més. Cada cistella va costar d'anotar com si fos un gol en un partit jugat a pocs punts.

Sarunas Jasikevicius

El Barça va utilitzar un bon inici de quart període per construir-se una diferència de 12 punts que va creure decisiva (63-51). L'equip blaugrana dominava el marcador amb solvència i tan sols quedaven cinc minuts i mig, però el Bayern no va tirar la tovallola i va retallar nou punts en un tres i no res (63-60). El partit va arribar empatat a l'últim minut. Una cistella de Cory Higgins a 22,3 segons del final va avançar el conjunt culer, que va decidir defensar l'última acció del rival. Jaramaz va esgotar la possessió, però Nikola Kalinic va impedir que trobés un bon tir i el seu triple no va entrar.

L'error del jugador del Bayern Munic va provocar que el públic del Palau Blaugrana, que va veure la versió més espessa del seu equip, respirés amb tranquil·litat i marxés a casa pensant que la victòria i els brètzels que el club va regalar van ser el millor d'una nit que no passarà a la història. "Hem tirat endavant dos partits difícils", va resumir Rokas Jokubaitis.