El campió de l'Eurolliga evidencia la crisi de joc del Barça (75-80)

La reacció final de l'equip blaugrana es queda sense premi

• Barça: Laprovittola (5), Kuric (2), Kalinic (9), Mirotic (15), Vesely (4) -cinc inicial-; Da Silva (10), Sanli (6), Abrines (4), Higgins (17) i Jokubaitis (3).
  • Anadolu Efes: Larkin (17), Micic (17), Bryant (2), Singleton (5), Pleiss (12) -cinc inicial-; Beaubois (11), Clyburn (6), M'Baye (9), Zizic i Dunston (1).
  • Resultats parcials: 9-21 / 19/18 / 20-23 / 27-18
  • Àrbitres: Borys Ryzhyk, Olegs Latisevs i Milan Nedovic (ESL).
  • Eliminats: cap.
  • Pavelló: 7.437 espectadors al Palau Blaugrna.

El vigent campió de l’Eurolliga no és poca cosa. La reacció final del Barça, que va recuperar un desavantatge de 18 punts, no va tenir premi contra un Anadolu Efes que va aprofitar 36 minuts de gran efectivitat per endur-se la victòria (75-80). Vasilije Micic i Shane Larkin van liderar el triomf de l’equip turc al Palau Blaugrana. Entre els dos jugadors exteriors van condicionar el resultat final anotant nou triples en els tres primers quarts.

La poca punteria en el tir exterior va ser una llosa gegant per al Barça. “No hem començat bé el partit. Hem reaccionat bé, però per guanyar partits importants has de jugar bé durant els 40 minuts”, va opinar Sarunas Jasikevicius, que va tornar a tenir la baixa de Tomás Satoransky.

Ergin Ataman, un entrenador a qui li agrada comparar-se amb José Mourinho, va tornar al Palau Blaugrana, on acostuma a destapar la caixa dels trons. La primera meitat de l’Anadolu Efes va ser molt bona. L’equip turc, que portava el partit molt ben preparat tàcticament, va castigar els canvis defensius contra un conjunt local que va fallar 14 dels primers 18 tirs que va intentar. Sense encert, els locals van arribar a perdre per 16 punts de diferència (13-29).

Nikola Mirotic

Sis minuts de bogeria

L’escenari va trigar a millorar per als culers. El Barça va arribar a perdre per 18 punts de diferència a sis minuts del final (53-71), quan es va produir la reacció local. La metamorfosi es va produir amb alguns titulars com Nico Laprovittola, que va tenir una mala nit, o Nikola Mirotic a la banqueta. L’equip català va utilitzar un parcial de 14-0 per reduir la diferència a tres punts, però es va quedar sense temps per discutir la victòria a un rival amb prou experiència per no deixar-se enredar.