Barça

Eric Garcia posa punt final a la temporada

El central ha estat operat del dit polze i si el Barça no es juga res en l’última jornada no se’l forçarà

2 min
Eric es va fer mal al dit polze de la mà dreta contra el Celta.

BarcelonaXavi Hernández ja no podia comptar aquest diumenge contra el Getafe amb Eric Garcia perquè el central català -com Jordi Alba i Frenkie de Jong- complirà cicle d’amonestacions per haver vist la cinquena targeta groga contra el Celta, però el de Martorell podria perdre’s també l’últim partit de Lliga contra el Vila-real al Camp Nou. El defensor blaugrana es va fer mal al dit polze de la mà dreta per culpa d’una caiguda que va patir durant el partit contra el conjunt gallec de dimarts a l’estadi. Per reparar la lesió, Eric ha passat aquest divendres per quiròfan per ser sotmès a una senzilla intervenció a càrrec del doctor Xavier Mir sota la supervisió dels serveis mèdics del Barça.

L’operació suposarà que l’exjugador del Manchester City posi punt final a la seva primera temporada com a blaugrana. Només se’l forçaria a jugar en l’última jornada contra el Vila-real en cas que fos estrictament necessari: és a dir, si el conjunt de Xavi Hernández encara no tingués assegurada la segona posició a la classificació. En aquest cas, hauria de jugar amb fèrula protectora a la mà dreta, tal com ja va fer Ronald Araujo per enfrontar-se contra el Reial Madrid a les semifinals de la passada edició de la Supercopa d’Espanya. En el comunicat que ha emès el Barça, es deixa oberta aquesta possibilitat: "el jugador és baixa i l'evolució marcarà la seva disponibilitat". És a dir, es decidirà sobre la marxa.

De fet, participar en la pròxima edició d’aquesta competició és l’últim objectiu que té el Barça en les dues jornades de Lliga que li queden per finalitzar el curs. A banda d’acabar amb les millors sensacions possibles una temporada tan complicada com decebedora, tancar la competició com a segon classificat implica disputar la pròxima edició de la Supercopa d’Espanya, un fet que l’àrea econòmica del club demana a crits per garantir-se un pessic que oscil·la entre els sis i els vuit milions d’euros en funció de si es guanya la competició o et quedes a mig camí.

Una temporada complicada

En el seu primer curs com a blaugrana Eric Garcia ha tingut una temporada complicada. La seva entrada a l’equip, malgrat partir com a titular, va estar subjecta a crítiques des d’un bon principi, quan va ser expulsat tot just en la segona jornada de Lliga contra l’Athletic Club. La inèrcia negativa que ha acompanyat l’equip durant tot aquest any tampoc ha ajudat a l’aclimatació del central català, blaugrana de bressol i que es va negar a renovar amb el Manchester City per poder tornar al Barça.

En total, Eric ha participat en 36 partits com a blaugrana, sent titular en la gran majoria dels duels en què ha jugat: 31 cops ha sortit d’inici.

stats