Tenis
Esports 29/08/2021

Djokovic persegueix la glòria i la redempció a l’obert dels Estats Units

Si guanya, el serbi serà el primer jugador en 50 anys en guanyar els quatre Grand Slams en un mateix any natural

2 min
Novak Djokovic amb el trofeu de campió.

BarcelonaPoc s'hauria imaginat el número 1 mundial, Novak Djokovic, després de guanyar a Wimbledon el tercer Grand Slam de la temporada, que arribaria al US Open que comença aquesta setmana i finalitza el 12 de setembre havent de reivindicar-se. El serbi va competir als Jocs Olímpics amb l’objectiu de convertir-se en el primer jugador masculí de tota la història en guanyar els quatre tornejos del Grand Slam i l’or olímpic el mateix any, fita només aconseguida per l’alemanya Steffi Graff el 1988, però va acabar perdent els papers i sense medalla. Ara, a Flushing Meadows, intentarà guanyar l’Obert dels Estats Units per tancar una temporada magnífica, però amb la taca dels Jocs.

Djokovic, de 34 anys, és el gran favorit, ja que els seus dos eterns rivals, Rafa Nadal i Roger Federer, són baixa per lesió. En cas de guanyar, el jugador de Belgrad seria el primer en arribar als 21 títols del Grand Slam (ara mateix ell, Nadal i Federer en porten 20) i, de passada, seria el primer home que guanya els quatre Grand Slams en un any natural durant el segle XXI. Abans només ho van aconseguir Don Budge el 1938 i Rod Laver el 1962 i el 1969. Djokovic admet estar “il·lusionat” en el seu retorn a Nova York, on fa un any va ser desqualificat quan en un atac de ràbia va colpejar una pilota que va anar a parar contra una jutge de línia. Si guanya, doncs, aconseguirà una fita mai vista en el circuit de l'ATP, ja que Laver i Budge van fer-ho abans de la creació del circuit professional. I de passada obtindrà la redempció després dels fets de Tòquio, quan poc després de comentar que els grans campions han d'estar sempre concentrats, en referència a la decisió de la gimnasta Simone Biles de renunciar a moltes finals, ell mateix va perdre els papers a la pista. A la roda de premsa prèvia, Djokovic es va mostrar de bon humor, especialment amb les preguntes rebudes de joves aficionats.

Al quadre femení, la gran protagonista serà la japonesa Naomi Osaka, de 23 anys. Després de passar sis mesos fora de les pistes per centrar-se en millorar la seva “salut mental”, Osaka torna al torneig que ja ha guanyat dos cops. Serà el primer torneig des de l’any 1997 sense cap de les dues germanes Williams, Serena i Venus. I amb Osaka parlant en roda de premsa després del partit, cosa que li feia “pànic” i motiu pel qual més d’un cop s’ha saltat la roda de premsa, tot i rebre multes.

stats