12/07/2022

Dembélé, Xavi i tu: la primera baralla forta

2 min
Ousmane Dembélé durant el partit de l’Europa League que el Barça i el Nàpols van disputar al Camp Nou.

D’ençà que un dia va fer quatre assistències al Bernabéu, la nostra història amb Xavi Hernández s’ha mogut en el limitat marge que va del fanatisme a la veneració. Xavi és el millor migcampista que hem vist mai i el millor exemple de què vol dir l’estil Barça. Ho vam guanyar tot lliurant-li l’equip i va tornar per entrenar-lo quan estàvem oficialment en el pitjor moment en dues dècades. En pocs mesos va tornar el joc, vam profanar el Bernabéu com en els bons temps i vam recordar què volia dir ser del Barça.

Però ai, una tercera persona s’interposa en el nostre idil·li. I amb aquesta persona la primera baralla, quins sanglots i quina trencadissa. La persona és Ousmane Dembélé. Xavi és el culpable que, després d’un lustre que hauria de constituir delicte, aquest malson hagi tornat al nostre món. L’experiència ha servit per constatar que ningú al planeta volia pagar el que només Bartomeu i el tal Sissoko creien que el davanter francès val.

Ja se sap que els entrenadors en saben una mica més que els aficionats, amb òbvies excepcions, com va ser el trist cas de Koeman. I tot i que podem assumir que Xavi en sap més, és l’hora que el Barça, sempre valent i rupturista a les xarxes, faci un moviment d’impacte: una roda de premsa on Xavi atengués els aficionats. Primera pregunta: Això del Dembélé… ¿no és broma? Segona pregunta: Quan eres al desert preparant-te per afrontar el teu destí, ¿vas veure cap partit de Dembélé? Tercera pregunta: ¿Ens pots explicar què li veus? Quarta pregunta: ¿Et preocupa que cap equip del planeta l’hagi volgut fitxar gratis? Cinquena pregunta: ¿El jugador ha entès l’ús i funcions del despertador? Sisena pregunta: ¿Qui ens paga el psicòleg si el jugador encadena tres lesions musculars més al llarg de l’any? Setena pregunta: Si el jugador acaba la temporada amb un gol a la Lliga, ¿ens paguen l’abonament, o la subscripció a la tele de pagament? Vuitena pregunta: ¿Ens podeu jurar sobre la tomba de Gamper que de veritat que el nou contracte li paga un 40% menys del que cobrava l’any passat?

El Barça, amics, pertany als aficionats. I els professionals han de manar i imposar el seu criteri, i hem de recordar sempre que ningú va manar més que Cruyff i Guardiola, que com que en sabien van ser els millors. Però l’entrenador també s’ha de fer entendre perquè l’aficionat pugui connectar. I connectar amb un equip on juga Dembélé, això ja sabem que no funciona.

Xavi, estàs perdonat. Però al nostre cor negre i blaugrana hi has perdut la primera vida.

stats