Barça
Esports 29/01/2023

Xavi perdrà Dembélé com a mínim durant un mes

L'extrem es trenca contra el Girona quan estava en el seu millor moment de forma des que és jugador del Barça

2 min
Ousmane Dembélé s'ha lesionat en auqest esprint, durant el Girona-Barça

BarcelonaOusmane Dembélé és un futbolista que rarament perd els nervis. Fa la mateixa cara en els millors moments i en els pitjors. El seu rostre és impassible, sigui després de marcar el gol de la victòria com després de lesionar-se. Però, per més sang freda que tingui, hi ha coses que no es poden dissimular. A Montilivi no podia amagar la coixera quan, després de dutxar-se, se n'anava cap a la banqueta per veure els últims minuts del derbi contra el Girona. L'extrem francès s'havia trencat i, a l'espera de les proves, fa pinta que la lesió serà greu. De fet, encara que no s'hagi publicat temps de baixa exacte, des del vestidor el descarten per a l'eliminatòria d'Europa League amb el Manchester United. És a dir, estarà almenys un mes fora.

Una galleda d'aigua freda per a Dembélé i per al Barça. Mai és bon moment per lesionar-se, però precisament ara el futbolista estava oferint la seva millor versió des que va arribar al Camp Nou, fa sis anys. El millor exemple és el partit superlatiu que va fer, en Copa, contra la Reial Societat. "Desgraciadament, crec hi ha lesió", comentava Xavi Hernández des de la gespa de Montilivi, just després del partit. "És una pena, perquè és un futbolista diferencial i estava en un gran moment de forma. Ha notat alguna cosa al quàdriceps. Demà [diumenge] veurem les proves i esperem que sigui el més lleu possible", afegia el tècnic blaugrana.

La baixa de Dembélé s'ha sumat a les de Ferran i Lewandowski, sancionats. I sense ells ni Raphinha ni Ansu, substituïts, el Barça ha acabat jugant contra el Girona sense davanters. Ferran i Lewandowski, però, podran tornar dimecres a la convocatòria, en el duel ajornat de Lliga contra el Betis. No ho podrà fer Dembélé. Si bé l'extrem estava pendent de les proves i els metges en parlaven amb la boca petita, les primeres exploracions convidaven a pensar que l'extrem francès estaria unes tres setmanes sense jugar. Passades les hores, el pronòstic anava a l'alça: baixa els partits de Lliga contra el Betis, el Sevilla, el Vila-real, el Cadis i l'Almeria; també l'anada de les semifinals de Copa i els vuitens de l'Europa League, contra el Manchester United.

Dembélé, sempre avalat per Xavi, estava fent un inici de temporada notable. Amb alts i baixos en el seu rendiment però amb molta presència a l'equip, havent jugat 28 minuts, amb vuit gols marcats i set assistències. El futbolista, que tenia mala fama fora dels terrenys de joc, havia canviat els seus hàbits alimentaris i de son. I, així, havia arribat fins a finals de gener sense lesionar-se. La ratxa es va trencar a Girona.

stats