FC Barcelona

Dembélé trenca (una mica) el seu silenci: "La meva primera opció sempre ha sigut el Barça"

El club fa oficial que el futbolista francès seguirà de blaugrana dues temporades més, fins al 2024

4 min
Joan Laporta i Ousmane Dembélé, que ha estrenat carnet de soci

BarcelonaOusmane Dembélé va aterrar diumenge a la nit a Barcelona i aquest migdia ha firmat el seu nou contracte, que el vincula amb el Barça dues temporades més, fins al 2024. El francès passarà a cobrar un quantitat inferior del que havia percebut els darrers cinc cursos amb relació a la quantitat fixa del seu salari. El jugador, això sí, tindrà incentius vinculats al seu rendiment que l’ubiquen en la part alta de la nova estructura salarial del Barça. És a dir, la seva remuneració, entre fix i varible, s’iguala a la dels jugadors capdavanters cridats a liderar el present i el futur del club, com són Pedri, Ansu Fati, Ferran Torres o Ronald Araujo.

Amb tot, la seva nova fitxa no dista tant del que ja havia cobrat fins ara com a blaugrana. Això sí, els seus emoluments estaran a partir d’ara més subjectes al seu rendiment damunt del terreny de joc (alguns de fàcil compliment), una fórmula contractual que porta el segell del director de futbol Mateu Alemany. 

"L'Ousmane sempre ha volgut quedar-se. Ha fet un esforç per quedar-se dins la nova estructura salarial que tenim al Barça", ha explicat Joan Laporta. "Té un talent incomparable. El Xavi l'ha volgut des del primer moment. És un entrenador que sap treure't tot el talent que portes a dins i, estic convençut, que encara ens pots donar més. És un any en què hem de guanyar títols. Estic convençut que ho aconseguirem", ha continuat el president blaugrana, dirigint-se al jugador. "L'entrenador et vol. Però el club també. Et volíem tots. És un dia emotiu".

Per la seva part, Dembélé també ha agafat el micròfon, però no per atendre una roda de premsa amb els mitjans presents, sinó per respondre les preguntes de la presentadora de l'acte. "El Barça és el club amb el qual somiava jugar des de petit. Estic molt content. Tinc ganes que comenci la temporada per donar-ho tot per aquest equip", s'ha arrencat el francès, que no parlava com a blaugrana des de feia cinc anys, quan va ser fitxat i presentat. "Els tres primers anys vaig tenir moltes lesions. Però ara em sento bé, amb l'equip i amb la ciutat també. Sento que tinc la confiança del club i de l'entrenador", ha continuat el francès. Respecte perquè ha tardat tant en renovar, Dembélé ha xutat pilotes fora: "El Barça sempre ha sigut la meva primera opció. Sé que ha sigut un procés molt llarg, però ara tothom està content. Ho donaré tot al camp. Vull guanyar títols. Somio amb guanyar la Champions amb el Barça".

Un serial surrealista

Amb la continuïtat de Dembélé, s'acaba un serial que ha tingut de tot. Des de les lloances de Xavi, passant pel càstig del club, continuant amb una amnistia promoguda pel tècnic, fins a un desenllaç que semblava poc probable: esgotar el seu contracte com a blaugrana per firmar-ne un de nou. El davanter francès pot donar les gràcies a Xavi Hernández, el seu principal valedor, de poder seguir vestint la samarreta del Barça. També pot estar agraït a Moussa Sissoko, però, en aquest sentit, per la inoperància negociadora del seu agent: ha quedat clar que si Dembélé continua vinculat a ell és per una relació d'amistat més que per un vincle professional.

Sissoko es perfila com el gran perdedor del pols que ha mantingut durant gairebé un any amb el club. A Dembélé mai li ha disgustat la idea de seguir al Barça –així ho ha anat transmetent de portes endins al vestidor–, tot i que ho fa acceptant les condicions econòmiques del club i es queda sense cap mena de prima ni de renovació –una opció que mai ha acceptat l'entitat blaugrana i que el representant del francès volia xifrar en 40 milions–, ni tampoc de fitxatge per cap altre club, malgrat els intents de l'agent de col·locar-lo al PSG –que ha aconseguit retenir Kylian Mbappé– o a la Premier League. Sissoko buscava un equip disposat a pagar una suculenta prima de fitxatge si l'extrem esgotava el seu contracte com a blaugrana. Des del 30 de juny que el futbolista francès és agent lliure, però cap equip ha mostrat gaire interès en desembutxacar la pluja de milions amb la qual somiava el representant.

L'estripada de Mateu Alemany

Qui també surt esquitxat del serial Dembélé és Mateu Alemany, tot i que en menor grau, perquè finalment el jugador ha acceptat les condicions imposades pel director de futbol blaugrana. La llosa que carrega el principal braç negociador de l'entitat en la parcel·la de fitxatges és haver sigut l'encarregat de verbalitzar el càstig al qual es va sotmetre el francès al mes de gener. La cúpula blaugrana tenia la mosca al nas amb les anades i vingudes de Sissoko, perquè l'entitat volia, a molt tardar, que el jugador hagués renovat abans que s'encetés el passat mercat d'hivern. A partir de l'1 de gener, amb la finestra hivernal oberta, i davant les negatives del representant de Dembélé a firmar la renovació, enrocant-se en peticions inassolibles per a la realitat econòmica del club, el Barça va presentar un ultimàtum al jugador: havia de deixar el club.

"Fa sis mesos que estem en contacte amb els seus agents. Se li han fet diverses ofertes perquè continués i hem estat molt al damunt d'aquest tema. Estem a onze dies que s'acabi el mercat d'hivern i entenem que després de tot aquest procés el jugador ha decidit no continuar i això se li ha comunicat. Nosaltres volem jugadors compromesos. Ell ha de sortir, pel seu bé i pel bé del club, com més aviat millor", va explicar Alemany, amb rotunditat, el passat 20 de gener, just després que Xavi deixés el jugador fora de la convocatòria per al partit de vuitens de final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club. L'entrenador egarenc va acatar la decisió del club, però Dembélé va aguantar la pressió fins al 31 de gener, va quedar-se i va aconseguir que el tècnic l'amnistiés i tornés a comptar amb ell fins al final de temporada. 

Al final, si hi ha alguna declaració que pot acabar salvant-se, és la que va pronunciar Xavi el dia de la seva presentació, el 8 de novembre. "Per a mi és tot un repte ajudar-lo a entendre millor el joc. Ben entrenat, l'Ousmane pot ser el millor del món en la seva posició". Demostrar-ho queda en mans del jugador i del tècnic.

stats