RCD Espanyol
Esports 23/10/2022

El cuer evidencia que l’Espanyol és a la sala d’urgències

Un gol de l'Elx a vuit minuts per al final frustra el triomf del conjunt de Diego Martínez

Pere Milla ha marcat el primer gol de l'Elx a Cornellà-El Prat
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Lecomte; Óscar Gil (Calero, 73’), Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Vinicius Souza, Darder (Melamed, 83’), Expósito (Keidi Bare, 58’); Braithwaite (Lazo, 73’), Puado  (Aleix Vidal, 58’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Elx: Edgar Badia; Palacios (Josan, 46’), Roco, Verdú, Bigas, Clerc; Collado (Fidel, 46’, Tete Morente, 68’), Guti (Gumbau, 56’), Mascarell, Milla i Boyé (Roger Martí, 84’). Entrenador: Jorge Almirón
  • Gols: 0-1 Pere Milla (11’), 1-1 Puado (24’), 2-1 Braithwaite (67’), 2-2 Verdú (82’)
  • Àrbitre: José Luis Munuera Montero (Comitè Andalús)
  • Targetes grogues: Vinicius Souza (3’), Palacios (42’), Boyé (48’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: RCDE Stadium, 17.560 espectadors

L’Espanyol segueix entestat en complicar-se la vida. Ni jugant a casa, davant del cuer, els blanc-i-blaus han aconseguit tenir un partit mitjanament plàcid (2-2). L’equip espanyolista fa moltes setmanes que juga amb foc, i la majoria de vegades acaba cremant-se. Li ha passat el mateix contra un Elx que només havia sumat tres punts en deu jornades i que ha dominat moltes fases del partit a Cornellà-El Prat. L’Espanyol, per ben poc, dormirà aquesta setmana fora del descens, però amb unes sensacions més que preocupants.

L’equip de Diego Martínez és a la sala d’urgències, sigui perquè la plantilla té moltes carències (una evidència) o perquè el tècnic gallec no troba la tecla (una altra evidència). Guanyar el cuer no hauria curat el malalt, però almenys hauria transmès la sensació que l’Espanyol és capaç d’imposar-se, al seu estadi, a equips de la zona mitjana i baixa. Després de perdre amb el Rayo Vallecano, d’empatar amb el València i de guanyar el Valladolid, un empat davant l’Elx no pot considerar-se, en cap cas, un bon resultat. I menys en un partit en el qual els il·licitans han tingut opcions fins al final per endur-se un botí major.

El partit no ha començat gens bé per als interessos de l’Espanyol, que ha tornat a patir l’encert que Pere Milla manté amb tots els catalans als quals s’enfronta. El lleidatà que li ha marcat un gol al Barça i dos al Girona ha marcat el tercer del seu compte particular a un Espanyol que només ha trigat 11 minuts a encaixar el primer gol. El davanter de l’Elx ha rematat creuat amb el cap una pilota des del límit de l’àrea que ha sorprès Lecomte.

L’Espanyol ha passat uns minuts de nerviosisme en què ha començat a penjar pilotes a l’olla. Afortunadament, davant ha tingut un Elx que, malgrat jugar amb tres centrals, ha demostrat per què és l’equip més golejat de la Lliga. D’un refús horrible en un córner ha nascut l’empat. Expósito ha recollit el rebuig, dins de l’àrea, i després d’una gran maniobra individual ha servit a plaer a Puado l’assistència de l’1-1. Primera diana del punta barceloní en un curs en què se li estava resistint el gol. L’empat ha rebaixat la tensió de l’ambient, però no ha donat la pilota a un Espanyol que ha vist com era l’Elx qui tenia més ganes de jugar.

L’Espanyol ha marxat als vestidors al descans amb un regust agredolç, després que Munuera Montero rectifiqués una vermella a Helibelton Palacios al veure repetida la jugada al monitor. Puado li guanya la carrera a Palacios i Verdú, i quan està a punt d’entrar dins de l’àrea, en una posició favorable per xutar o bé regalar-li un gol mig fet a un company, el lateral colombià l’agafa del braç i el desestabilitza. Sembla una acció de vermella directa, ja que el defensa visitant evita una ocasió manifesta de gol fent falta, i de fet l’àrbitre així ho interpreta, però modifica la seva opinió després de revisar la jugada. L’explicació que dona és que Bigas podria haver arribat a interferir en l’acció de Puado, un supòsit que no va convèncer el públic de Cornellà-El Prat, els jugadors de l’Espanyol i tampoc un incrèdul Diego Martínez.

Remuntada frustrada

Els blanc-i-blaus han intentat posar una marxa més a la represa. Brian Oliván, que ha tornat a ser un dels millors del seu equip, ha agafat la iniciativa i ha buscat el segon amb dos xuts llunyans. L’ha trobat poc després Braithwaite en una jugada fabricada per Aleix Vidal i Óscar Gil. Amb mitja hora al davant, l’Espanyol ha tingut por de ser valent i buscar el tercer. De fet, ni tan sols ha sabut com defensar-se amb la pilota. Amb Vinicius i Keidi al mig del camp és complicat proposar contra cap equip. L'Espanyol només ha amenaçat quan l'Elx ha comès greus badades. Com una de Badia, que ha acabat esmenant el propi porter enviant a córner una rematada de cap de Joselu.

Vuit minuts abans del final, Verdú ha estat qui ha emmudit Cornellà-El Prat rematant una falta lateral mal defensada. L’Elx ha deixat amb un pam de nas un Espanyol que ja es creia amb el premi dels tres punts a les mans. Darder, canviat, no ha acabat el partit. I Melamed, que incomprensiblement segueix tenint un protagonisme residual en un equip mancat de creativitat, ha estavellat una pilota al travesser al minut 94. El pacient no fa bona cara. L'Espanyol necessita fer molt més.