Futbol

El covid torna a afectar el futbol: el Bayern-Barça, a porta tancada

El partit, en què els blaugranes es juguen el seu futur a la Champions, es disputa el 8 de desembre a l'Allianz Arena

2 min
Exterior de l’estadi de futbol Allianz Arena, il·luminat amb els colors de l'arc de Sant Martí, Munic, Alemanya

BarcelonaSegons va anunciar ahir el primer ministre de Baviera, Markus Söder, el Bayern Munic haurà de jugar a porta tancada a l’Allianz Arena a causa de l’expansió del coronavirus a Alemanya i al continent europeu. Aquesta mesura, que també afecta la resta de clubs bavaresos, suposa que el campió alemany s’enfrontarà al Barça sense públic en el duel del pròxim dimecres 8 de desembre que correspon a la darrera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. Mentre que el Bayern Munic ja està classificat com a primer de grup, el conjunt blaugrana està obligat a guanyar en terres bavareses si es vol assegurar el seu pas als vuitens de final i no haver de dependre del resultat del Benfica-Dinamo de Kíev. Si el Barça guanya a l’Allianz Arena, certificarà la classificació. En canvi, si empata o perd, superarà la fase de grups sempre que el conjunt portuguès no sumi els tres punts.

La mesura anticipada ahir per Söder tindrà validesa, com a mínim, fins a finals d’any i segueix, d’aquesta manera, els anuncis similars de les autoritats del land veí de Baden-Württemberg. El cap del govern bavarès exigeix que, amb motiu de la ràpida expansió de la quarta onada del coronavirus a Alemanya, es prohibeixi l’accés dels aficionats als estadis de tot el país, una mesura en la qual insistirà en una reunió entre els estats federats i el govern central, amb la presència de la cancellera en funcions Angela Merkel, el seu successor, Olaf Scholz, i els líders regionals. “És important decidir de forma unitària per a tot el país que no s’admeti espectadors. Si això no funciona a nivell federal, ho farem sols a nivell de Baviera. El futbol té una funció important com a exemple. Ara mateix hem de reduir els contactes a tot arreu”, va dir Söder en una entrevista a la cadena regional Bayerischer Rundfunk.

El Leipzig ja va jugar sense públic

Aquest diumenge ja es va disputar el Leipzig-Bayer Leverkusen a porta tancada per les mesures que tenia el land de Saxònia, un dels més afectats per la pandèmia. De fet, la variant òmicron ja ha arribat a terres alemanyes. La pandèmia torna a colpejar el futbol.

stats