Barça
Esports 19/09/2011

Consulta Qatar podria seguir demanant un referèndum sobre el patrocini l'any vinent

Els portaveus de la plataforma diuen que si el resultat de la votació de dissabte és aclaparador pel "Sí", ho deixaran estar, però, si no, no descarten continuar endavant

Marcel Sanromà
2 min
Puyol amb la samarreta suplent

BarcelonaLa plataforma Consulta Qatar ha explicat aquest dilluns a la tarda en roda de premsa que si la votació sobre el patrocini de la Fundació Qatar en l'assemblea de dissabte resulta en un "Sí", o un "No", rotund, ho acataran i plegaran: "Si els socis voten a favor en un 90%, tancarem la paradeta", explicava Carles Font, un dels dos portaveus.

Consulta Qatar, però, demana als socis compromissaris que votin en blanc, perquè ells volen que es convoqui un referèndum per a tots els socis. I si la votació no dóna un resultat clar, ja sigui amb molts vots en blanc, o amb un marge petit de victòria pel "Sí" o el "No", podrien continuar endavant de cara a l'assemblea de 2012.

Perquè, segons ha assegurat Jordi Cases, l'altre portaveu, en la reunió que la plataforma va mantenir amb la junta directiva i amb el president Sandro Rosell el passat set de setembre, Toni Freixa va garantir-los, en dues ocasions, que el resultat d'un eventual referèndum sobre el patrocini de la Fundació Qatar, quedaria sempre per sobre del què voti aquest dissabte l'assemblea.

Per tant, si Consulta Qatar recollís les signatures necessàries per introduir el punt del dia per reclamar el referèndum per a tots els socis a l'assemblea de 2012 (que serien 8.500 segons els va comunicar oficialment la junta la setmana passada, expliquen), el resultat d'aquesta podria invalidar el resultat de l'assemblea d'enguany.

Una junta poc transparent

Carles Font ha assegurat que la Junta del Barça no és transparent ni plural, tot i que sí que ha insistit en què és democràtica. Per a Consulta Qatar, el club "no ofereix prou informació" sobre què és exactament Qatar Sports Investment ni ha permès "un debat obert" al respecte, tot i que sí "s'ha atès als estatuts" en les seves accions.

stats