MOTOR
Esports 29/10/2019

El Circuit, l'únic traçat que acollirà una cursa dels quatre Mundials l'any vinent

El traçat català confirma que tindrà una cita del Mundial de Superbikes, com va avançar l'ARA

Nuria García
3 min
Les autoritats presents a l'acte en què el Circuit ha anunciat que acollirà una cursa de Superbikes

BarcelonaEl Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà una cursa del Mundial de Superbikes a partir de l'any vinent. El traçat català ha anunciat aquest dimarts al migdia la notícia, que dilluns va avançar l'ARA. "Quan el Carles Checa va ser campió ja en vam començar a parlar. Jo era al CAR. Les coses van com van i quallen quan quallen. Quallen ara per una raó: aquí hi ha part de l'èxit d'aquest esdeveniment futur i és gràcies a la voluntat i a la decisió dels germans Roda, el Biel i el Guim. Un dia ells van venir i ens van dir que estàvem en el moment ideal per proposar aquest projecte al Circuit. Els hem d'agrair l'empenta perquè el Circuit pugui tenir aquest esdeveniment. Així, hem ajuntat les peces de Dorna i del Circuit, i qui ho ha aconseguit ha sigut Gemocat", ha explicat el director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontserè, que ha indicat que el contracte signat pel traçat català és per a cinc anys.

"Catalunya és país de motos i demanava aquesta prova. L'afició ens ho feia arribar constantment. Així completem de manera definitiva aquest calendari. El fet que el promotor sigui Dorna, empresa ubicada aquí, fa que la interlocució sigui més fàcil", ha afegit, i ha remarcat: "El Circuit tindrà un Campionat del Món més. És l'únic circuit al món que té 4 Campionats del Món, els quatre Mundials FIA-FIM: MotoGP, Superbikes, Fórmula 1 i ral·licròs. És per això que podem estar molt orgullosos d'aquesta instal·lació. No és gràcies a la gestió d'ara, només: també a tota la feina que s'ha fet fins ara", ha comentat Fontserè.

El director del traçat català ha assegurat que aviat anunciaran el calendari per al 2020, però ha avançat que la temporada que ve hi haurà 16 curses al Circuit. "Hi haurà 320 dies d'activitat a pista. Mai abans s'havia tingut 16 curses en una temporada al Circuit. Això respon al gran equip que tenim, però també a l'oferta que el Circuit condensa en tot el seu entorn: restauració, hotelera, serveis...", ha apuntat. "Tanquem un cercle complint un desig de fa molts anys per al 2020. L'afició una vegada més guanya i fa que puguem tenir quatre Campionats del Món a casa nostra", ha conclòs.

Ricky Cardús, portaveu de Gemocat, la promotora de l'esdeveniment, ha indicat que han triat el cap de setmana del 18 al 20 de setembre. "Serà a l'últim tram del campionat, així que formarà part de les últimes curses, quan es decideix el títol", ha explicat. "Amb una entrada, l'aficionat podrà anar a tot el Circuit. Els pilots estan molt entregats i entren en la filosofia de ser molt pròxims als aficionats, i això és molt diferent al que estem acostumats", ha apuntat. "Només posarem a la venda 30.000 entrades amb l'objectiu d'omplir l'estadi i la recta principal", ha afegit. Cardús ha avançat la promoció que faran en les properes 72 hores: posaran a la venda 500 entrades a un preu de 49 euros.

Gregori Lavilla, representant de Dorna, ha recordat que amb el Mundial de Superbikes ells venen "proximitat, accessibilitat i un producte diferent". A l'acte també hi han estat presents diversos pilots, com ara Carles Checa (campió el 2011), Ana Carrasco i el rubinenc Jordi Torres. "Les motos de sèrie cada cop són més competitives i s'assemblen molt a les de MotoGP. Va ser una aventura i una gran oportunitat, vaig poder fer una temporada rodona", ha explicat Carles Checa. "Si realment és una mica desconegut és perquè ha faltat una mica de promoció. Aquí el Mundial de referència és MotoGP. Sempre s'ha dit que el de Superbikes és un Mundial més proper a la gent, perquè les motos són més com les que porta la gent del carrer, és un Mundial més de la gent a qui li agrada la moto", ha afegit el de Sant Fruitós del Bages.

Ana Carrasco, per la seva banda, ha dit que "la gent que ve a veure les Superbikes un cap de setmana s'enganxa al campionat", i Jordi Torres ha assegurat que al Mundial de Superbikes hi ha trobat "el lloc" on és "feliç". "He trobat el lloc on m'agrada ser", ha afegit. "Al pàdoc no ens amaguem, al contrari, ens mesclem amb la gent! Però això ja ens agrada, fem moltes bogeries. El pilot de Superbikes és més dinàmic", ha comentat, abans de recordar que a Superbikes fan tres curses en un cap de setmana.

Toni Reig, director del Consell Català de l'Esport, ha dit que és "un dia molt important" per al país. "És un esdeveniment esportiu de primer nivell, amb les millors marques. I també té importància pel ressò internacional que dona la retransmissió d'aquest esdeveniment. Això ens projecta al món, i ens projecta en positiu. Tercer, per al sector turístic també és important, ja que aquests esdeveniments tenen un gran impacte en el territori. Quart, per al teixit econòmic del motorsport català, ja que hi ha moltes marques d'aquí que ara podran jugar a casa. I finalment, perquè és una oportunitat per als nostres pilots, que tindran un nou campionat de referència", ha conclòs.

stats