Barça

A la caça de tres punts per escalfar els ànims a Madrid

El Barça necessita guanyar a Pamplona per seguir amb opcions a la Lliga

2 min
Els jugadors del Barça celebrant  el tercer gol del partit, ja a la pròrroga, obra del davanter danès Martin Braithwaite.

BarcelonaTres dies després de guanyar-se el bitllet per a la final de Copa per la via èpica, remuntant una eliminatòria que estava molt costa amunt contra el Sevilla (3-0), el Barça se la torna a jugar a la Lliga. L’equip que entrena Ronald Koeman visita aquest dissabte l’Osasuna a El Sadar (21 h, Movistar LaLiga) amb la intenció de mantenir viva la flama a la competició estatal. Sumar els tres punts en terres navarreses confirmaria la bona ratxa dels blaugranes lluny del Camp Nou, on acumulen vuit victòries consecutives des de la jornada 15. Però sobretot serviria per pressionar els seus dos principals oponents a la classificació, l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, que s’enfronten demà al Wanda Metropolitano (16.15 h). Si el Barça fa la feina avui, la distància de cinc punts (amb un compromís més) amb els matalassers es mantindrà demà en cas de victòria local al derbi madrileny, baixaria fins als dos si els de Zidane s’imposen als de Simeone i es quedaria en tres per sobre i dos per sota si el duel a la capital acaba en empat. Ara l’Atlètic té 58 punts (i un partit menys) i el Barça i el Madrid, 53.

A la compareixença prèvia al matx a Pamplona, Koeman es va mostrar molt orgullós de l’evolució de l’equip i de com ha tornat a connectar amb els aficionats culers. “Ja es nota al carrer. La gent que em parla està contenta. Han passat moments dolents i la sensació que tinc és que la gent està amb l’equip. Hem treballat molt per tenir aquest feeling ”, va expressar el tècnic neerlandès, que celebra el pas endavant dels seus jugadors pel que fa a l’estat d’ànim i al rendiment defensiu: “Últimament no hem fet gaires errors individuals. Hem sigut capaços de pressionar bé i situar tres jugadors al darrere ens ha donat més seguretat. També hem millorat a pilota parada”.

Pjanic, alta mèdica

Sens dubte, un dels artífexs de la millora exhibida al doble enfrontament contra el Sevilla ha sigut Gerard Piqué, que al partit de Copa de dimecres, després de fer el gol decisiu per forçar la pròrroga, va recaure dels seus problemes al genoll i estarà entre dues i tres setmanes lluny del terreny de joc. La seva absència, juntament amb la d’Araujo, podria fer tornar Koeman a un 4-3-3 més ortodox per no haver de posar alhora els tres centrals sans que té a la plantilla: Lenglet, Umtiti i Mingueza. A canvi, però, l’entrenador recupera una peça al mig del camp, Miralem Pjanic, ja recuperat dels problemes al peu que l’han apartat dels últims partits. El bosnià, Junior o Riqui Puig podrien tenir presència generosa a El Sadar per donar descans a jugadors carregats a causa dels 120 minuts de fa tot just tres dies.

stats