Barça

Bartomeu i Masferrer diuen que "no sabien res" dels missatges difamatoris del Barçagate

Els exdirigents blaugranes declaren a la Ciutat de la Justícia que no van tenir cap responsabilitat en les difamacions a Jaume Roures

2 min
Josep Maria Bartomeu, acompanyat del seu advocat, José Maria Fuster-Fabra, entrant a la Ciutat de la Justícia

Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer mantenen el seu discurs sobre el Barçagate. Tant l'expresident blaugrana com la seva mà dreta defensen que ells només van encarregar a una empresa que fes un seguiment dels missatges a les xarxes socials, però que en cap cas van tenir responsabilitat en els missatges difamatoris que es van escriure des de perfils falsos. Ho han tornat a assegurar a la Ciutat de la Justícia, on han declarat arran de la querella que va presentar l'empresari Jaume Roures, que els acusa d'haver utilitzat tot aquest entramat per enviar missatges en contra seva.

En un moment de crisi al Barça i en una setmana en què la directiva de Joan Laporta ha de donar detalls sobre la due diligence –que, previsiblement, detallarà negligències comeses per la junta sortint mentre comandava el club–, l'arribada de Bartomeu als jutjats ha generat molta expectació mediàtica. L'expresident, però, ha fet tot el possible per esquivar els periodistes. Fins i tot ha estat protagonista d'una escena gairebé còmica, quan estava a punt de sortir però al veure la munió de mitjans que se li acostaven ha fet mitja volta i s'ha refugiat altre cop a la sala on s'estava celebrant la vista oral. Al final ha acabat marxant, però sense contestar cap pregunta.

Una declaració breu

Ha sigut una vista breu, de menys d'una hora, i la intervenció de l'expresident Bartomeu ha durat uns deu minuts mal comptats. Tant Bartomeu com Masferrer s'han negat a respondre a les preguntes de l'advocat de Jaume Roures, però sí que han contestat a les dels seus advocats (José Maria Fuster-Fabra, en el nom de Bartomeu, i Olga Tubau, en el de Masferrer) i a les de la jutge. Tot i que, segons han aclarit els lletrats, l'interrogatori de la magistrada ha sigut especialment curt.

En la seva declaració, Bartomeu ha detallat que tan sols va tenir una reunió amb Carlos Ibáñez (el responsable d'I3 Ventures, l'empresa contractada per fer el seguiment de les xarxes i que, segons es desprèn de la causa principal del Barçagate, va encarregar-se dels perfils falsos) i que en aquesta trobada no va encarregar cap missatge en concret. També ha assegurat que no estava al corrent dels tuits que s'havien publicat, i que en el cas que se l'informés per mail, aquests correus passaven primer per la seva secretària, que era qui els filtrava prèviament. Per tant, la seva versió és que ni havia encarregat ni estava al corrent de res.

Masferrer, en la línia de Bartomeu

La declaració de Masferrer, també poc extensa, ha anat en la mateixa línia. L'antic cap de gabinet de Bartomeu ha dit que es va assabentar de l'existència d'aquests missatges a partir de la querella presentada per Jaume Roures, i ha assegurat que no va donar instruccions de res a I3 Ventures i que l'empresa mai li va consultar els continguts a publicar. Durant la vista, a més, ha acreditat que un dels comptes de Twitter sobre els quals es basa la querella per difamació s'havia creat el 2014 i, per tant, al seu entendre no podia ser un encàrrec a I3 Ventures, ja que el contracte amb aquesta empresa es va fer el 2017.

Ara serà el torn de la justícia, que ha de determinar si responsabilitza Bartomeu i Masferrer dels missatges contra Jaume Roures, o si dona validesa al seu relat i els exonera de culpabilitat.

stats