Esports 31/03/2021

El Barça perd contra el City, però passa a semifinals de la Champions femenina (2-1)

Les blaugranes fan vàlid l'avantatge en el marcador del partit d'anada

Oshoala celebrant el seu gol contra el City

El Barça ha encaixat la primera derrota de la temporada contra el City (2-1). En el partit de tornada de quarts final de la Champions, les blaugranes han patit en la seva pell un futbol agressiu i contundent que les ha deixat sense opcions de controlar la pilota durant molts minuts. Tot i la desfeta, l'ampli marge al marcador del partit d'anada a Monza (0-3) ha permès a les blaugranes passar a semifinals.

El Barça ha sortit a l'Academy Stadium irreconeixible. Des del xiulet inicial, el Manchester City ha sortit en tromba cap a la porteria de Sandra Paños, anul·lant les possibilitats de les blaugranes de poder sortir amb la pilota controlada. Amb una gran intensitat, el City ha encadenat les primeres accions de perill, però Paños ha aconseguit aturar els xuts, que han anat entre els tres pals. Després d'uns cinc minuts desconcertants, l'equip dirigit per Lluís Cortés ha intentat recuperat el ritme de partit i, amb dues ocasions de Graham Hansen i Mariona, s'ha acostat a la porteria de Roebuck.

Sense contundència ni control, el City ha respost amb una pressió molt alta que ha provocat errors en la sortida de pilota de les blaugranes. Amb un Barça incòmode i sense poder gaudir de possessions llargues, l'equip de Gareth Taylor s'ha tornat a veure dins de l'eliminatòria. I amb la confiança ha arribat el gol. Greenwood ha sigut l'encarregada d'efectuar un córner que, amb una centrada força tancada, i després de dos rebots, ha acabat a les botes de Beckie. La canadenca, dins de l'àrea petita, ha engaltat la bola avançant-se a les mans de Sandra Paños i ha escurçat el marcador de l'eliminatòria.

Només amb dos gols de diferència en el resultat, les blaugranes han reaccionat. Graham Hansen continua demostrant que és la jugadora més desequilibrant de l'equip blaugrana i, en una doble ocasió amb Asisat Oshoala, l'equip català ha estat molt a prop de tornar a empatar el marcador. Després d'internar-se a l'àrea de forma magistral, Roebuck ha aturat el xut de la blaugrana. Oshoala, que ha pogut engaltar el rebot, no ha aconseguit col·locar-lo entre els tres pals, tot i estar sola davant de Lucy Bronze, i l’ha acabat enviant fora. Els últims minuts del primer temps han deixat un bon regust a les blaugranes, que han agafat el camí dels vestidors amb el cap cot i parlant entre elles.

En el segon temps, però, el City ha tornat a pressionar. Després de deu minuts de setge de les citizens a la porteria de Paños, el Barça necessitava tornar a controlar el partit, i de les botes d'Oshoala ha arribat la pausa. Hansen ha recuperat el rebuig d'una centrada de Patri i ha habilitat la nigeriana, que sola des del punt de penal no ha perdonat. Amb el 1-1, però, no ha arribat la calma. Pocs minuts després de la diana, el City ha pogut revertir la situació. Leia Ouahabi ha xocat lleugerament amb White dins de l'àrea i l'àrbitra ha assenyalat la pena màxima. Sam Mewis ha sigut l'encarregada de fer efectiu el xut des dels onze metres. Tot i endevinar el llançament, Paños no ha pogut aturar el xut ras de la davantera i l'equip de Gareth Taylor s'ha tornat a posar per davant al marcador.

Els últims quinze minuts han sigut de tràmit. Els dos equips, esgotats físicament, han reduït esforços al màxim. Les ocasions de perill han sigut aïllades i Lluís Cortés ha aprofitat per fer rotacions i donar descans a les futbolistes amb més minuts. Instants abans dels canvis, Oshoala ha caigut lesionada després de notar una estrebada quan estava sola davant Roebuck i ha hagut de marxar del verd amb l'ajuda dels serveis mèdics.

El Barça ja és a semifinals. Com en les últimes temporades, l'equip blaugrana està abonat a la ronda prèvia a la gran final de la Champions: dels últims cinc anys, quatre han tingut participació del conjunt català. Ara les de Cortés hauran d'esperar al 18 d'abril per conèixer el seu rival a semis, ja que el matx entre l'Olympique de Lió i el PSG s'ha ajornat per nombrosos casos de coronavirus en l'equip lionès.