Champions League

El Barça passa de ronda a la Champions la nit de la renovació de Mapi León

El conjunt blaugrana ha guanyat per 7-0 el Rosengard en una altra plàcida jornada europea

3 min
Salma Paralluelo i Graham Hansen han estat dues de les golejadores davant el Rosengard.

BarcelonaEl 2023 del Barça només ha tingut una taca des del punt de vista competitiu: l'eliminació de la Copa de la Reina a causa de l'alineació indeguda de Geyse Ferreira. La resta ha estat un any excels que ha portat la segona Champions League i la vuitena Lliga. El 2024, en canvi, és una incertesa. No pel que pugui passar esportivament des d'ara fins a finals de curs, ja que l'equip català té encaminada la Lliga, és el màxim favorit per guanyar la Copa de la Reina i està entre els principals candidats per aixecar a Bilbao la tercera orelluda, sinó per la feina que s'ha de fer des dels despatxos amb les renovacions pendents i la cerca d'un nou entrenador de cara al curs vinent. Però aquesta nit, al finalitzar el partit davant el Rosengard, el Barça ha tancat una carpeta. Mapi León, com va avançar l'ARA, és la segona renovació després de la de Patri Guijarro malgrat la seva recent operació de menisc. L'anunci s'ha fet oficial al mateix terreny de joc de l'Estadi Johan Cruyff. La central seguirà fins al juny del 2026.

El Rosengard ha estat l'últim rival a veure's sotmès a la superioritat magnànima del Barça aquest 2023. Les blaugranes han certificat el bitllet per als quarts de final de la Champions League amb un triomf per 7-0 un dia després que el seu màxim rival estatal, el Reial Madrid, quedés eliminat de la competició quan falten dues jornades perquè finalitzi la fase de grups. El conjunt suec, escarmentat pel 0-6 de Malmö, ha sortit amb l'únic objectiu de defensar-se. Però la resistència només s'ha allargat fins al minut 15, quan Aitana Bonmatí li ha servit una pilota a Keira Walsh a l'interior de l'àrea i l'anglesa l'ha convertit en l'1-0 amb l'ajuda d'un rebot.

Si el Barça no ha sentenciat el partit abans de la mitja part ha estat gràcies a Angel Mukasa, la portera de 21 anys del Rosengard. En aquest tram, Claudia Pina hauria pogut fer un dels gols de la jornada europea quan ha executat un xut des de 25 metres que tenia en el punt de mira l'escaire dret. Mukasa ha volat i amb la punta dels dits ha desviat el destí de la pilota, que després ha impactat al travesser. Però, si es tractava de sortir en els resums dels millors gols de l'any, el problema s'ha solucionat ràpidament. Graham Hansen ha trobat a l'interior de l'àrea Aitana, que li ha tornat la pilota amb el taló i ha deixat sola la noruega davant Mukasa perquè fes el 2-0. De pitet.

Salma Paralluelo no ha deixat que les esperances del Rosengard s'allarguessin gaire després del descans. La davantera ha guanyat l'esquena a la defensa visitant aprofitant una passada llarga de Graham Hansen i ha creuat la pilota davant Mukasa. La tercera classificada de la Pilota d'Or també ha fet el 4-0, rematant al primer toc una centrada d'Ona Batlle. La maneta ha estat obra de Claudia Pina amb un xut des de l'interior de l'àrea; Marta Torrejón, de cap, ha signat el 6-0, i Jessica Wik, com a Malmö, s'ha fet un gol en pròpia porteria. Ara el conjunt blaugrana se'n va de vacances de Nadal i no tornarà a jugar fins al dia de Reis. I ho farà en un derbi. El Llevant les Planes de Sant Joan Despí, que aquest cap de setmana li va posar les coses difícils al Reial Madrid, visitarà el Johan Cruyff. Un regal força interessant per a qui encara no hagi fet els deures.

  • Barça: Paños; Torrejón, Martina Fernández, Engen (Bronze, 69'), Ona Batlle (Judit, 80'); Walsh, Aitana (Oshoala, 68'), Claudia Pina; Graham Hansen, Mariona (Vicky López, 69'), Salma Paralluelo (Bruna Vilamala, 78'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Rosengard: Mukasa; Brown, Obaze (Persson, 46'), Arnardóttir, Jessica Wik; Jansson, Öling, Bredgaard; Larsson, Schoug, Andersson (Sprung, 46'). Entrenador: Joel Kjetselberg.
  • Gols: 1-0 Keira Walsh (15'), 2-0 Graham Hansen (34'), 3-0 Salma Paralluelo (54'), 4-0 Salma Paralluelo (60'), 5-0 Claudia Pina (73'), 6-0 Marta Torrejón (75'), 7-0 Jessica Wik, en pròpia porteria (85').
  • Àrbitra: Eleni Antoniou (Grècia).
  • Targetes grogues: Cap.
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Johan Cruyff. 5.070 espectadors.
stats