Handbol

Un Barça històric aixeca la segona Champions consecutiva

Els blaugranes aconsegueixen el títol màxim d'handbol als penals després d'un partit trepidant

El Barça aixeca la Champions per segon any consecutiu

BarcelonaEl Barça torna a aixecar la Lliga de Campions d'handbol. En una autèntica festa a Colònia, el conjunt dirigit per Antonio Carlos Ortega ha celebrat sobre la pista el seu talent i la seva resiliència amb el segon títol europeu consecutiu. La victòria ha arribat als penals després de 70 minuts de màxima igualtat contra el Kielce. Gonzalo Pérez de Vargas ha aturat el tercer llançament dels polonesos, d'Alex Dujshebaev, i Ludovic Fàbregas no ha fallat en el següent intent. Amb aquesta Champions, el club blaugrana ja en suma dues enguany: futbol sala i handbol.

El Barça ha saltat a la pista del Lanxess Arena sense pressa, però també sense pausa. Ha portat la batuta del partit, ha controlat l'esfèrica i ha avançat amb pas ferm i decidit, sotmetent el porter rival, Andreas Wolff, en els primers compassos de partit fins a aconseguir un avantatge màxim de tres gols (10-7). El Kielce ha reaccionat retallant el marcador amb un joc físic i dur, però el Barça no ha caigut en la trampa. Amb l'empat a 12 en el marcador, el matx ha tornat a començar. La contundència i agressivitat de l'equip polonès ha tret de polleguera el conjunt català a estones.

L'encarregat de guiar i contemporitzar el Barça ha sigut Aleix Gómez. L'extrem, jugador format a la casa, ha sigut diferencial, el far que ha guiat els culers fins al títol, començant pel seu recital a les semifinals. La seva història d'amor amb el Barça va començar la temporada 2009/2010, procedent de l'OAR Gràcia de Sabadell. Durant els 60 minuts d'aquesta final, el vallesà ha tornat a ser clau amb deu gols.

El Barça celebrant el títol

Amb la igualtat màxima en el marcador, el partit s'ha decidit en els petits detalls. Un immens Wolff sota pals ha donat ales al Kielce a la segona part, en què el Barça ha patit més que a la primera per construir jugades col·lectives. Sort han tingut els d'Ortega de Pérez de Vargas, que ha emergit per mantenir la igualada en els moments de debilitat. A cinc minuts del final, el lluminós estava empatat a 25.

El Barça, però, volia reescriure la història. No en feia prou amb arribar a la final. La seva meta en aquesta final four era tornar a Barcelona amb l'enorme trofeu continental per segon any consecutiu, cosa que mai havia passat des que el torneig es resol a Colònia. Els esforços de tota la temporada havien de tenir la seva recompensa. L'equip, que havia patit per tornar a estar a l'Olimp de l'handbol en un any de transició, estava a 30 segons del xiulet final amb una diana d'avantatge en el marcador. Però una badada en defensa ha permès a Karalek igualar-lo a l'últim segon.

Gonzalo Pérez de Vargas durant el partit

Una pròrroga inesperada

La pròrroga ha sigut una gerra d'aigua freda per als culers. En els cinc minuts de la primera part del temps extra ha passat de tot: atacs eterns, defenses irregulars i gols que arribaven a càmera lenta. Quan l'àrbitre ha xiulat el descans, el Barça estava per davant (30-29), però el Kielce ha tornat a repetir la gesta del temps reglamentari. Amb l'empat a 32, la pugna ha marxat als penals.

Des dels 7 metres, el Barça ha sigut senzillament perfecte. Primer Aleix i després Dika Mem i Richardsson han enviat la pilota a la xarxa, deixant el terreny preparat per a una obra mestra de Pérez de Vargas. Davant de Dujshebaev, jugador que coneix a la perfecció de la selecció, el capità del Barça ha fet minúscula la porteria i ha enviat la pilota rebotada a la grada amb el genoll. La final estava al punt de caramel i Fàbregas ha segellat la segona Champions seguida. La maledicció de Colònia ja fa estona que s'ha fos.