Barça
Esports 05/03/2014

El Barça designa una representant legal per al procediment sobre el fitxatge de Neymar

El club s'ha personat aquest dimecres com a imputat en la investigació que porta el jutge Pablo Ruz

Efe
2 min
Carles Puyol i Neymar / EFE

BarcelonaEl Barça s'ha personat aquest dimecres com a imputat en la investigació que porta el jutge Pablo Ruz pel fitxatge del jugador brasiler Neymar i ha designat un representant legal en aquest procediment, segons han informat a Efe fonts jurídiques.

L'advocat del club Cristóbal Martell ha presentat al jutjat Central d'Instrucció 5 de l'Audiència Nacional un escrit de personació després que Ruz hagi imputat al club un delicte fiscal per aquest fitxatge, i ha designat una dona com a representant legal.

El passat 20 de febrer, Ruz va imputar al Barcelona un delicte fiscal en el mateix procediment en el qual ja investigava des del passat 22 de gener a l'expresident del club Sandro Rosell per apropiació indeguda en aquest fitxatge.

El contracte de Neymar es va signar a Barcelona el 3 de juny de 2013 entre el jugador i el seu pare, d'un costat, i Rosell i el president actual del club, Josep Maria Bartomeu, de l'altre, però no va entrar en vigor fins al 29 de juliol de 2013, pactant-se una durada de 5 anys.

Ruz i el fiscal José Perals sospiten que hi va haver un frau tributari de 9.100.800 euros, quantitat que obté en observar que les quanties de les operacions derivades del fitxatge van ser 10 milions el 2011 i 27.920.000 euros el 2013, "respecte a les quals no consta que s'hagin retingut ni abonat els corresponents deutes tributaris".

També creuen que es va ocultar als socis del club la quantitat per la qual es va fitxar el jugador brasiler, que el querellant Jordi Cases quantifica en 40 milions del pagament a la societat del pare de Neymar i 17,1 milions en concepte federatius al Santos, quantitats a les quals afegeix 7,9 milions per un acord sobre tres jugadors del Sants i 9 milions per dos partits amistosos.

En aquest cas ja s'ha personat, com a acusació particular, l'Agència Tributària a través de l'Advocacia de l'Estat.

stats