Bàsquet
Esports 30/07/2022

“El bàsquet és una eina social perfecta per cohesionar”

Badalona farà la Minicopa Endesa a Llefià, un barri històricament oblidat

3 min
Albert Tomàs és el president de l’UB Llefià, club que acollirà la Mini Copa de bàsquet aquesta temporada.

BadalonaBadalona aprofitarà la Copa del Rei de bàsquet per inundar la ciutat d'actes. El barri de Llefià, el més poblat del municipi, acollirà la Minicopa Endesa, un torneig destinat a jugadors de categoria infantil. La UB Llefià celebra una iniciativa que ha de servir per posar en relleu la seva feina de proximitat. "A nosaltres ens sembla fantàstic que l'ACB i l'Ajuntament de Badalona hagin apostat perquè la Minicopa es faci a la instal·lació que estem utilitzant. És una bona notícia perquè els nens i les nenes podran veure de molt a prop els jugadors que d'aquí uns anys seran els seus ídols. A més, ens ajudarà a integrar el bàsquet al barri de Llefià. És un reforç d'il·lusió que ens ajudarà a donar a conèixer el nostre esport", explica a l'ARA Albert Tomàs, president del club.

"La nostra entitat té 33 anys i va començar la seva activitat a través de les associacions de veïns. Tenim 20 equips federats de totes les edats, tant masculins com femenins. El bàsquet és una eina social perfecta per cohesionar i formar persones amb valors com la solidaritat, la companyonia, l'esforç, la disciplina o el respecte a les normes. Fem una gran tasca de cohesió i estem portant el bàsquet a les escoles. Quan els infants aterren al barri, el bàsquet és una manera molt fàcil d'integrar-se i passar a formar part del seu teixit social", assegura Tomàs.

Revulsiu per a les instal·lacions

El president de la UB Llefià, que va ser regidor de Badalona, destaca la diversitat dels seus veïns. "Llefià és un barri obrer, densament poblat i molt divers. Té moltes mancances, però alhora moltes oportunitats. El seu teixit humà és molt ric i hi ha un sentiment de pertinença molt fort. Les entitats són el motor del barri, que té molta empenta", explica. Tomàs espera que la Copa del Rei serveixi per millorar els pavellons d'una ciutat que viu un idil·li amb el bàsquet. "Les instal·lacions esportives de Badalona estan molt malament i la Copa del Rei ha de ser un revulsiu perquè es puguin posar al dia. El nostre pavelló és digne, però necessita diferents actuacions. El torneig dura quatre dies, però la feina dels clubs es desenvolupa durant tot l'any i, per tant, els veïns ens mereixem tenir instal·lacions de primer nivell", recorda.

La sintonia amb les institucions és bona. "Des del primer moment que l'Ajuntament va fer-nos arribar la seva intenció de portar la Copa del Rei a Badalona, nosaltres ens vam posar a la seva disposició. És un gran esdeveniment per a la ciutat, i el més maco és que tota la ciutat en pugui gaudir. No ha de ser un torneig que només es visqui al centre sinó que ha de tenir una visió més global. La nostra entitat es va oferir a donar un cop de mà amb voluntariat", diu Tomàs.

A més d'habilitar autobusos llançadora per als aficionats, l'Ajuntament de Badalona remodelarà el pavelló de Llefià, tant la pista com els vestidors, i hi col·locarà graderies supletòries per arribar a un aforament superior als 1.000 espectadors. “L'ACB i nosaltres vam treballar amb diferents alternatives fins a arribar a la conclusió que Llefià, el barri més poblat de la ciutat, era l'espai per fer-hi la Minicopa Endesa. Té una instal·lació magnífica i al voltant s'hi poden fer activitats paral·leles”, assegura Rubén Guijarro, alcalde de Badalona.

Antonio Martín i Rubén Guijarro

“Aquest trofeu anirà creixent perquè ho decideix qui el consumeix, l'aficionat, que es diverteix amb un bàsquet tan pur. El planter de l'aficionat és tan important com el planter de l'equip i Badalona és el lloc per fer una Minicopa Endesa”, resumeix Antonio Martín, president de l'ACB. La final de la Minicopa Endesa es disputarà al Pavelló Olímpic de Badalona.

stats